Hotagenkortet

 

Hotagen

  Jämtlands län / Krokom Municipality.

Hotagenkortet är ett unikt samarbete mellan flera fiskevårdsområden.

Vildmarksfiske med över 100 öring- och rödingvatten samlat på ett fiskekort!

Det behövs bara ett kort - Hotagenkortet som ger dig tillgång till ett fiskeeldorado. I området kan man välja mellan att fiska i sjöar, tjärnar, åar och slingrande skogsbäckar. Här kan alla, från amatören till den kräsnaste flugfiskare, hitta sitt smultronställe. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser. Barn och ungdomar under 18 år fiskar gratis.

Här finns fiskevatten för alla; amatören, barnfamiljen eller flugfiskaren. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser, små stigar och skyltar leder dig fram.

Kvalitetssäkring:
Inom Hotagenkortet pågår sen 2012 ett dokumenterat systematiskt kvalitetsarbete vars syfte är att bevara ett hållbart och intressant fiske i området.

Gunnarvattnets FVO
Inom Gunnarvattnets fiskevårdsområde finns endast ursprungliga fiskebestånd som naturligt är anpassade till sin miljö det vill säga inga inplanteringar av fisk förekommer.

Rörvattnet-Skogsjö FVO
Området är lite av ett paradis för fiskefamiljen. Här finns spännande och utmanande fiske för alla åldrar och det är ofta lätt att ta sig till fiskevattnen. Till och med fjällfisket är lättåtkomligt tack vara bilvägen till Stensjön.

I våra vatten är det främst öring och röding som gäller och du kan välja mellan att fiska i sjöar, fjälltjärnar, åar och slingrande skogsbäckar – överallt med goda chanser till fin fångst.

Området ligger i gränslandet mellan fjäll och skog vilket skapar en inspirerande miljö för fiske och andra aktiviteter.

Valsjöns FVO
Valsjöbyn vid Fiskevägen kan erbjuda ett varierande fiske som geografiskt sträcker sig från Stor-Foskvattnet i öster till Rengen i väster.

Från och med januari 2004 ingår området Hotagen-Flinten i Valsjöns FVO, vilket betyder att antalet tjärnar nu är cirka 60 stycken. De större sjöarna är Valsjön, Rengen, Stor-Foskvattnet och delar av Hotagen samt ytterligare ett antal större sjöar. Området erbjuder också ström-vattenfiske i bl a Toskströmmen och på nacken ovanför Rengsfallet.

 This area has one or more fishing spots available for disabled. For more information, please contact Hotagenkortet.
 The area includes one or more fishing areas for catch-and-release, i.e the fishes are gently put back into the water alive.

Fish species


Brown Trout

Plentiful

Char

Plentiful

Grayling

Common

Whitefish

Common

Perch

Normal

Pike

Normal

Burbot

Rare
 

Org ID: 93, Area 57

Hotagenkortet

Logo Hotagenkortet

Hotagenkortet ger sportfiskaren ett vildmarksfiske med över 100 öring- och rödingvatten samlat på ett fiskekort! De områden som ingår är Gunnarvattnet, Hotagen-Flinten (ingår numera i Valsjöns fvo), Rörvattnet-Skogsjö och Valsjöns fvo med en vattenareal på cirka 6000 hektar.

Här finns fiskevatten för alla; amatören, barnfamiljen eller sportfiskaren. Vid många av vattnen finns det vindskydd och grillplatser.

Kvalitetssäkring:
Inom Hotagenkortet pågår sen 2012 ett dokumenterat systematiskt kvalitetsarbete vars syfte är att bevara ett hållbart och intressant fiske i området.

Som fiskare är du skyldig att följa de regler för sportfiske som gäller inom området.
Dessa kan laddas ner här: 

Regler för sportfiske 2018 (eller hämtas där fiskekort säljs i bygden).

Vår broschyr är ett bra hjälpmedel när du ska hitta i vårt stora område. Den visar också vilka vatten som är naturvatten, fiskarter, avstånd till väg, vindskydd mm. Broschyren kan hämtas hos alla som säljer vårt fiskekort eller beställas på info@hotagenkortet.com

På vår hemsida finns även en digital karta med information om och regler för alla våra fiskevatten, klicka på symbolen till vänster i övre rubriken i kartan så öppnas kartans meny.


Contact persons

Område A Gunnarvattnets FVO:
Sven-Ola Öhlund, 070-5080460

Område B Valsjöns FVO:
Gunnar Fahlström, 070-5289650

Område C Rörvattnet-Skogsjö FVO:
Mats Andersson 070-6984816  

Fishing areas nearby Hotagenkortet

St Brinnsjön
Gunnarsvattnets FVOF
Bakvattnet
Åkersjön Åkerån
Hotagsströmmen, Stora Kungsvattnet, Lilla Kungsvattnet mfl

Affiliated fishing areas in Jämtlands län
 Your cart is empty.

http://reservdelar24.se