Abborresjöns FVF

Abborresjön, Böljesjön, Ottersjön

Abborresjön:
-----------------------

Tillåtna fiskesätt: Spinnfiske (ej Bombarda), Flugfiske

Förutom Regnbåge finns även ett litet bestånd med stationär Öring.
All Öring i Abboresjön är därför fredad och skall sättas tillbaka. Omgivningen består av barrskog och sankta partier medan stränderna främst utgörs av berg och sten. Det finns flera stycken flugfiskevänliga platser.

St. KrokSjön:
-----------------------

Tillåtna fiskesätt: Spinnfiske (ej Bombarda), Flugfiske

I sjön finns förutom Regnbåge ett litet fint bestånd med fjällröding och ett litet bestånd med stationär vild Öring. Denna lilla öringstam försöker vi nu genom aktiv fiskevård att bygga upp till ett fiskbart bestånd för våra gäster om några år. All Öring i Stora Kroksjön är därför fredad och skall sättas tillbaka.
Sjön ligger inom ett reservat så därför är det reservatets regler som gäller och inte allemansrättens.
Det finns en informationstavla vid sjöns utlopp som beskriver vad som gäller för regler och vad som är intressant i området. Runt st.Kroksjön finns det fyra st vindskydd med eldstad för övernattning, ett par st fikabord för att vila och njuta av utsikten.
Väster om dämmet finns en toalett, se skyltning.
Omgivningen består av skogsmark av urskogskaraktär.
Stränderna varierar mellan berg och moränmark.
I söder finns ett sankt parti, i norr är bergen branta och stupar rakt ner i sjön. Från toppen av dessa har man en mycket vacker utsikt över hela sjön.
Frånsett de branta bergen kan man fiska runt hela sjön.
Stränderna är rena med långa flata berghällar och lättvadad botten. Sjön är därför mycket flugfiskevänlig och genom sin storlek så hittar man lätt sitt egna lilla specialställe. Sedan 1987 har man satsat på Kvalitetsfiske i denna sjö.

Ottersjön:
-----------------------

Tillåtna fiskesätt: Mete, Spinnfiske, Flugfiske

Våran familjesjö där är det även finns en handikappsbrygga och toalett i anslutning till vägen, flertalet flytbryggor och ett vindskydd.

Omgivningen består till största del av barrblandskog och det går fint att fiska sig runt hela sjön och det finns flera fina platser som lämpar sig för flugfiske även om Spinnfisket är det mest dominerande här.

Böljesjön:
-----------------------

Tillåtna fiskesätt: Flugfiske

Är en fin liten sjö där enbart flugfiske är tillåtet.
Vid böljesjön finns ett vindskydd för övernattning.
Det finns fem st. kastbryggor, fikabord och några fina vadarställen. Omgivningen består av barrblandskog och hyggen, den är bitvis vadbar men det finns flera st flytbryggor för att underlätta flugfisket.

 I området finns tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, kontakta Abborresjöns FVF.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.

Fiskarter


Regnbåge

Rikligt

Öring

Vanlig

Abborre

Lite

Röding

Sällsynt
 

Org ID: 113, Area 76

Abborresjöns FVF

Logo Abborresjöns FVF
Klubben bildades den 5 sept. 1967 av Nils och Leif Danielson tillsammans med Björn Löfgren i Alafors Abborresjöns fiskevårdsförening. Vi är idag en fiskevårdande klubb med ca 50 medlemmar som aktivt fiskar och driver en miljövänlig fiskevård i våra sjöar: Stora Kroksjön, Abborresjön, Ottersjön och Böljesjön.

I Stora Kroksjön finns bl. a. självreproducerande bestånd av röding, Öring och elritsa vilka vi försöker skydda.
Denna lilla stam försöker vi nu genom aktiv fiskevård att bygga upp till en kraftig, för våra gäster, fiskbar stam om några år. Just nu är all öring fredad och skall återutsättas.

Vi sätter ut fisk med mycket hög kvalité under hela säsongen och även en hel del större regnbågar på minst 3-4 kg för att ge er fiskare en större möjlighet att få en riktig baddare på kroken.

För oss är det viktigt att ni får en naturupplevelse vid sjön lika väl som fisk med hög kvalité som ger en roligt fight och mycket vak i sjöarna.

Klubbens målsättning är att ni skall få en trevlig fiskedag med fisk av hög kvalité och en härlig naturupplevelse vid någon av våra underbara sjöar.
  

Filer för nedladdning


Folder.pdf

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av Abborresjöns FVF

 • Lilla Lövsjön
 • Valsjön
 • Mjörn
 • Bodasjöns FVOF
 • Mollsjön, Lommekärr, Trolltjärn mfl

iFiskes anslutna områden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se