Alfta FVOF

Alfta Fiskevårdsområde

Alfta FVOF förvaltar 104 sjöar större än 1 ha, 17 sjöar mellan 100- 1500 ha samt ett stort antal strömmande vatten av varierande storlek.
Det största av dessa vattendrag är Voxnan. Det för fiskare kanske mesta kända är nog den mytomspunna "Svartån", kartans Flaxnan, som fiskaren och författaren Hans Lidman skrivit så fängslande om i flera av sina böcker. Den övre delen av ån är nu utarrenderad till Woxnadalens Flugfiske.

Du kan även vandra i Lidmans fotspår vid Rossån, som rinner i den nordligaste delen av vårt område. I dessa sjumila-skogar kan du även stöta på björn eller den kontroversiella vargen. Andra strömmande vatten som bör nämnas är Andån, Hässjaån, Anneforsån, Häsboån samt Vinnfarsån som rinner ihop med Rossån och bildar Långboån. Dessa vatten håller öring och harr, men även gädda och abborre förekommer.

Bland sjöarna finns ett antal put and take-vatten av olika karaktär samt några där stödutsättningar bidrar till det ursprungliga beståndet av framförallt öring och röding. I några av sjöarna finns god chans till grov gädda och såklart abborre. Ett flertal vatten håller även gös, sik och lake.
 I området finns tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, kontakta Alfta FVOF.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.

Fiskarter


Abborre

Rikligt

Gädda

Rikligt

Öring

Vanlig

Harr

Vanlig

Braxen

Vanlig

Gös

Normalt

Röding

Normalt

Sik

Normalt

Lake

Normalt

Regnbåge

Lite

Asp

Sällsynt
 

Org ID: 323, Area 285

Alfta FVOF

Alfta FVOF förvaltar 104 sjöar större än 1 ha, 17 sjöar mellan 100- 1500 ha samt ett stort antal strömmande vatten av varierande storlek.
Det största av dessa vattendrag är Voxnan. Det för fiskare kanske mesta kända är nog den mytomspunna "Svartån", kartans Flaxnan, som fiskaren och författaren Hans Lidman skrivit så fängslande om i flera av sina böcker.

Kontaktpersoner

Benny Backeby, Ordförande
070-367 71 78, benny.backeby@alftafvof.se
Magnus Åsentorp, Sekreterare
076-139 08 81, magnus@alftafvof.se

  

Andra fiskeområden i närheten av Alfta FVOF

 • Östra Nyasen
 • Ovanåkers FVOF
 • Arbrås fvf Lillsjön, Stugsjön, Ljusnan mm
 • Undersviks FVF
 • Bollnäsströmmarna Ljusnan, Galvån,Varpen

iFiskes anslutna områden i Gävleborgs län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se