Hinnsjöns FVO

Hinnsjöns Fiskevårdsområde

Hinnsjöns Fiskevårdsområde ligger ca 3 mil sydväst om Örnsköldsvik.

Området är stort och erbjuder spännande fiske både i ett antal större sjöar och rinnande vattendrag efter allt från regnbåge och öring till grov gädda.

Området inkluderar flera fiskevatten. I Stor-Degersjön, Hinnsjön, Grätnässjön, Mjösjön, Drömmesjön, Orrvikssjön och Staffartjärnen och hustjärnarna fiskar du gädda och aborre. I Stor-rödtjärn röding och i Grätnäsån, Hustjärnsbäcken, Hinnsjöån och Degersjöån finns också Öring. I en del av nätraån finns både öring och regnbåge.

I regleringsdammarna vid Fors, Nyfors och Hinnsjöån utplanteras öring och regnbåge på 0.5-2 kg och här finns ett put-and-take fiske till ordinarie fiskekortspriser.

Området är bland annat känt för sina grova gäddor, och den största fångade gäddan ligger på imponerande 17 kg i Drömmesjön!

Nätraån erbjuder ett naturskönt fiske efter regnbåge, öring, abborre och gädda. Ett tips är att uppleva ån i stilla takt från en kanot, och det finns god chans att se bäver här.

Fiskarter


Abborre

Vanlig

Gädda

Normalt

Regnbåge

Normalt

Mört

Normalt

Lake

Normalt

Öring

Lite

Röding

Lite

Sik

Lite

Harr

Sällsynt

Ruda

Sällsynt
 

Org ID: 80, Area 40

Hinnsjöns FVO

Hinnsjöns FVO vårdar fisket i ett stort område som innefattar bland annat Stor-Degesjön, Hinnsjön, Grätnässjön, Drömmesjön, Orrvikssjö, mfl.

  
  

Andra fiskeområden i närheten av Hinnsjöns FVO

 • Linsänketjärn, Halstjärn, Gulavattnet mfl
 • Molidens FVOF
 • Anundsjön, Moälven, Södra Anundsjöån mfl
 • Nedre Nätraälvens FVOF
 • Nedre Moälvens FVOF

iFiskes anslutna områden i Västernorrlands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se