Norr- och Sörsjöns FVO

 

Norrsjön, Sörsjön, Degerå

Sörsjön och Norrsjön är två grunda sjöar, med ett största djup omkring 5 meter, sammanbundna av ett 50 meter brett sund. Sörsjön är flikig med många små vikar. Fisket efter abborre är väldigt trevligt i sjöarna och kilosfiskar är vanligt. Gäddor på vikter kring 11-12 kilo har fångats i sjöarna. Spinnfiske, mete och vinterfiske är vanligt förekommande. Vattnen är svagt humösa, näringsfattiga och har en sammanlagd areal på dryga 200 hektar. Utefter de mestadels långsluttande stenstränderna växer en riklig övervattensvegetation. Omgivningen utgörs av skogsmark samt en del myr- och åkermark.Båtuthyrning och båtramp saknas tyvärr i sjöarna, men det finns goda möjligheter till fiske från land.

 

Org ID: 239, Area 199

Norr- och Sörsjöns FVO

Norr- och Sörsjöns fiskevårdsområde förvaltar fisket i Sörsjön och Norrsjön som är två grunda sjöar med ett största djup omkring 5 meter.


Kontaktpersoner

Torgny Bjerhag
0708 - 13 59 86
karagarden@telia.com
  

Annonser

En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.
Smålands turism - Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.

Andra fiskeområden i närheten av Norr- och Sörsjöns FVO

 • Allsarpasjön, Brohultssjön & Mossjön
 • Hillen och Rydsjön
 • Vrigstadortens FVOF
 • Vrigstadortens FVO
 • Värmen

Fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se