Fiske i Tjurken, Fenen, Trehörningarna mm. (iFiske.se)

Tjurken mfl sjöars fiskevårdsområde

Tjurken mfl sjöars fiskevårdsområde


Tjurken med flera sjöars fiskevårdsområde består av 8 fiskevatten mitt i de småländska skogarna. På ett fiskekort kan du alltså fiska i olika sjöar av varierande storlekar för att finna de stora gäddorna, abborrarna, ålen eller varför inte vitfiske!

Den största sjön är Tjurken som också är en mycket bra sjö för gös, det finns också djupkarta till salu för den som vill hitta de bra ställena snabbt. Du hittar området mellan Ljungby (ca. 2 mil) och Alvesta (ca. 2mil) mitt ute i den småländska skogen, det finns grillplatser, vindskydd, bryggplatser och båtuthyrning, se hemsidan för mer information.

Många av de mindre sjöarna är relativt ofiskade och erbjuder en stor utmaning, potential och en härlig naturupplevelse. Välkomna att hitta njutning och bra fiske.

De Sjöar som ingår i området är:

- Tjurken
- Fenen
- Immen
- Borrasjön
- Trehörningarna
- Olasjön
- Osasjön
- Malasjön

Andra fiskeområden i närheten av Tjurken, Fenen, Trehörningarna mm.

 • Ryssbysjön
 • Helgasjön (F-Län)
 • Stensjön och Agunnarydsjön
 • Sjöatorpa - Moasjöns FVOF
 • Furen

iFiskes anslutna områden i Kronobergs län

iFiskes anslutna områden i Jönköpings län

Annonser

En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.
Smålands turism - Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.

 

Tjurken mfl sjöars fiskevårdsområde
Logo Tjurken mfl sjöars fiskevårdsområde

Fiskevårdsföreningen Tjurken med flera sjöars fiskevårdsområde har som uppgift att förmedla ett attraktivt och uthålligt fiske. Det är en ideell förening som strävar efter att kunna utveckla fisket och erbjuda naturupplevelser till de som söker det och givetvis för lokalbefolkningen.


Org ID: 144, Area 109