Västra Silens Norra FVOF

 

Västra Silen

Västra Silen är ett välkänt sportfiskevatten och en av de största sjöarna i Dalslands Kanals sjösystem. Den är belägen mellan sjöarna Lelång och Östra Silen i nordvästra Dalsland och sydöstra Värmland. Man kan slussa med båt till Västra Silen från Lelång eller Östra Silen eller sjösätta en trailerbåt vid någon av sjöns många båtramper. En mycket spännande sjö för sportfiskaren!
Västra Silen är en klarvattensjö som har både djupa områden samt en del vikar och större grundare fjärdar. Stora delar av sjöns stränder består av klippor och berg. I sjöns mellersta del har man i det närmaste en skärgårdskänsla. Här är antalet öar rikligt, men så även holmar och skär, framförallt vid området kring Gustavsfors, samt den norra delen av sjön närmast Årjäng. Sjöns yta är fördelad till ungefär hälften vardera på Värmland och Dalsland. Den ringa bebyggelsen runt sjön tillsammans med skogsbevuxna och klippiga stränder ger unik vildmarkskänsla. Västra Silen är bredast på mitten av sjön. Här finns också de djupaste områdena i sjön. Sjön har ett bra bestånd av främst abborre och gädda. Chansen att få lax och öring är också god om man riktar sitt fiske därefter. Västra Silen är en sjö där alla kan hitta sitt eget smultronställe beroende på vilket fiske man föredrar.

 

Org ID: 737, Area 697

Västra Silens Norra FVOF

Samarbete mellan två områden Västra Silen Norr och Södra.
Separata styrelser.
Styrelsemedlemmar från båda föreningarna bildar arbetsgrupp.


Kontaktpersoner

Conny Larsson070-5731008olcola3@gmail.com  
  

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av Västra Silens Norra FVOF

 • Nedre blomsjön, övre blomsjön, algusvattnet mfl
 • Järnsjöns FVOF
 • Norra Lelången
 • Östra Silens FVOF
 • Foxens FVOF

iFiskes anslutna områden i Värmlands län

iFiskes anslutna områden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se