Alsterån-Lillån FVOF

 Ideboås


Stort och rymligt semesterhus med enskilt läge och stor trädgård som vetter ner mot sjön som ligger 100m från huset. Här ligger också båten som ingår i hyran.

Härifrån har man lika långt till Kalmar som till Växjö om man vill shoppa eller se på olika sevärdheter. Här bor ni mitt i Småland med Glasriket och bygder med många hantverkare och konstnärer som säljer sina produkter i olika gårdsbutiker.

 


Read more and book here!

 Målerås


Det här semesterhuset ligger mitt i Glasriket i Småland. Huset har generösa ytor och en stor altan med utsikt över den stora gräsmattan och den småländska naturen.

Öppen planlösning med braskamin för mysiga hemmakvällar när vädret är lite sämre. Det är nära till olika glasbruk så som Kosta, Transjö, Orrefors och den närmaste ligger i Målerås.
Här kan man köpa bruksföremål och även vackra konstverk. För den som tycker om att fiska finns det gott om sjöar som även erbjuder härliga bad.

 


Read more and book here!

 Fröseke


Här bor ni på en egen ö fast mitt i samhället i en stuga. Boendet ligger mitt i småländska Glasriket med glasbruk och hyttor i omgivningarna.

Fiske och bad bara 10m från huset samt större badplats 200m bort i Uvasjön. Fröseke erbjuder vackra omgivningar med skog och mark att vandra i och vid rätt årstid, kan ni plocka svamp och bär.
Här bor man på lagom avstånd för dagsbesök på bl a Astrid Lindgrens värld, Öland, historiska Kalmar och Glasrikets hyttor och glasbruk.
Read more and book here!

 Fröseke


Högt beläget semesterhus med en underbar altan och utsikt över Uvasjön. Sjöutsikt från samtliga rum.

Två av bäddarna i annex. Egen brygga och bra fiske i sjön.
Badplats med lekredskap 600m. Granne med S05623-24. Högt beläget semesterhus strax utanför Fröseke, mitt i Smålands fina natur. Underbar altan med utsikt över Uvasjön.
Sjöutsikt från samtliga rum. Två av bäddarna i annex. Badplats med lekredskap 600m. På tomten vid sjökanten finns en fast grillplats samt egen brygga.
Read more and book here!

 Fröseke


Semesterhus med högt läge och underbar utsikt över Uvasjön. Beläget strax utanför Fröseke i Smålands fina natur.

Altan under tak mot sjön.Egen brygga och en grillplats nere vid sjön.
Bra fiske efter gädda och gös. Om ni vill hyra extra båt måste denna förbeställas via husägaren. Fin barnvänlig badstrand ca 600m från huset. Här bor ni mitt i Glasriket och kan besöka de drygt 10 olika glasbruken och några studioglashyttor.
När ni ändå är i Kosta kan ni besöka Grönåsens älgpark (35 km).

 


Read more and book here!

 Fröseke


Semesterhus med högt läge och underbar utsikt över Uvasjön, strax utanför Fröseke i Smålands fina natur. Fin barnvänlig badstrand ca 600m från huset.

Egen brygga och grillplats nere vid sjön. Bra fiske efter gädda och gös.
Extra båt kan hyras via husägaren, men måste förbeställas. I utkanten av Fröseke kan man gå på en vandringsled genom naturreservat Hinkaryds urskog. Här bor ni mitt i Glasriket. Här kan ni åka runt och beundra de vackra glasen som skapas i de många glashyttorna.

 


Read more and book here!

 Grönskåra


Här bor ni i ett stort och generöst semesterhus med stor trädgård som vetter ner mot ån där man kan ta morgondoppet. Från tomten finns också ett vadställe över till den större anlagda badstranden.

På tomten hittar ni också den vedeldade bastun med intilliggande bad för svalka varma sommardagar eller efter ett varmt bastubad. Grönskåra är ett litet samhälle med egen affär och fantastiska omgivningar med skog och mark.
Här kan ni vandra och när det är säsong plocka bär och svamp.Read more and book here!

 Johanstorp/Lenhovda


Semesterhuset ligger endast 150 m från sjön Möckelns strand. Här ligger också den båt som ingår.

Härifrån har man lagom dagsavstånd till bl a Astrid Lindgrens Värld, Glasriket, Öland, Kalmar och Växjö. Huset har generösa ytor och en stor, inglasad terrass som vetter ut mot en generös veranda.
Här kan man njuta soliga dagar och vackra solnedgångar. När det är säsong för svamp och bär så finns det gott om strövmarker runt huset. Detta är verkligen ett hus att trivas i året om.

 


Read more and book here!

 Sävsjöström


En underbar stuga som är varsamt renoverad till ett modernt semesterboende. Här kan ni sitta på den stora terrassen och grilla.

Om ni vandrar nedför skogsvägen kommer ni till Fällegölen där ni kan fiska eller ta ett bad. En underbar stuga som är varsamt renoverad till ett modernt semesterboende.
Här kan ni sitt på den stora terrassen och grilla. Om ni vandrar nedför skogsvägen kommer ni fram till Fällegölen där kan ni fiska eller ta ett bad.Read more and book here!

 Nybro/Orrefors


En fin stuga, avskilt belägen i den småländska skogen men ändå centralt. Närhet till Orranäsasjön där det finns båt som ingår, med möjlighet till fiske och bad.

Fiskekort köpes i Orrefors ca 2,5 km. Huset har en bra standard med fin trädgård.
Närhet till Glasriket och Älgpark, bra cykelvägar, skog med svamp och bär. Shoppar gör man i Nybro, Orrefors eller Kosta.Ägaren berättar. Detta är mitt barndomshem.
Familjen odlade potatis och tomater, hade höns och biodling.

 


Read more and book here!Fishing areas nearby Nybro/Orrefors

Uvasjön
Ödevaten
Boasjö
Badebodaån, Boasjön, Öasjön, Kvarnsjön m.fl. sjöar
Feresjön, Kiasjön mfl.
 Husen som visas på iFiske presenteras i samarbete med Stugor.biz. Bokningar som görs betalas direkt med uthyraren, dvs. iFiske äger inte avtalet med husägaren, vi förmedlar bara en kontakt. Varje hus har förmedlingsföretaget besökt och utifrån det satt pris och kvalitetsäkrat det.
 Your cart is empty.

http://reservdelar24.se

458100
Issued permits
57100
Catch reports
662
Fishing areas