Hällesjö FVOF

Hällesjö FVO

Kartan merkkien selitys
  Jämtlands län / Bräcke kunta.

 Karttapisteet

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Rastplats / Vindskydd

 Backsjön

En lättillgänglig, vacker skogssjö ca 6 km från Hällesjö. Kontinuerlig inplantering av örig och röding ger ett rikligt bestånd. Två vackert belägna vindskydd och två långa pontonbryggor har utplacerats. Förekomst av bäver. Sjön är en av våra verkliga pärlor.

 Fröståstjärn

En vacker liten tjärn, ca 15 km från Hällesjö och 200 m från bilväg. Vildmarkssjö med två vindskydd. Sjön rotenonbehandlades 1993, inplanterades med ädelfisk 1994, provfiskades 1995 och öppnades för fiske 1996. 2018 lades spängen utefter västra stranden vilket ökat tillgängligheten.

 Harsjön

Den kanske vackraste sjön vi har. En djup källsjö med kristallklart vatten och med två bra vindskydd. På sommaren är sjön lättåtkomlig med bil och vintertid även med skoter. Skoterled är röjd. Utplantering av ädelfisk sker kontinuerligt. En stor nybyggd stuga, med 8 bäddplatser finns för uthyrning.

 Hällesjö ådal

Hällesjö ådal är ett pärlband av natursköna, fiskrika vildmarkssjöar. Farbara med båt från Hällsjön, Trossjön, Bodsjön och till den 6 km långa Lungsjön som tack vare Kvarnån, som rinner ut i Gimån, har ett fint öringsbestånd. Rastplatser med vindskydd längs den 1 mil långa sjöfärden. Här finns gädda, abborre, mört, braxen och sik. Förekomst av storöring, harr, ål och lake.

 Kvarnvallen

Byallmänning med bro över ån, vindskydd, put-and-takedamm, festplats, uthyrningsstuga, grillplatser m.m. Omtyckt utflyktsplats för familjer med fiske- och naturintresse. Strömmen, med en längd av 200 m, är rik på harr och öring och lämplig för flugfiske. När häggen blommar går braxen uppför strömmen.

 Myckelhällsjön

En av de bästa sjöarna för abborre och gädda. Här finns båtar för uthyrning och en fin rastplats med ett nybyggt vindskydd. Detta är också en av sjöarna vi satsar extra mycket på i projektet "Fiskelyftet i Hällesjö". Förbjudet med nätfiske.

 Sösjön

En alldeles utmärkt sjö för att fiske abborre och gädda. Här finns också en liten charmig sandstrand om du vill ta ett dopp. Båt finns för uthyrning.

 Brygga

 Brygga

 Hällesjö FVOF

 Majoitusta lähistöllä

 Kälarne

Muita kalastusalueita alueen Hällesjö FVOF lähiympäristössä

Gimån, Konsttjärnen, Åstjärnen m fl vatten
Svedje-Västanede-Övsjö FVO
Öratjärn, Abborrtjärn, Grönvattnet m fl vatten
Digerlemmarnas
Nedre Ammeråns FVOF
Gesunden
Indalsälven, Kråkstensjön, Mussjön, Vackerlandån, Kvarnån

Yhdistetyt kalastusalueet paikassa Jämtlands län
 HUOM - iFiske:n aluekartat ovat suuntaa antavia. Halutessasi alueesta tarkkoja karttoja ota yhteyttä suoraan paikalliseen maakuntaan tai kalastusyhdistykseen.
 Ostoskorisi on tyhjä.