Borgsjö Mellersta FVOF

 

Ljungan

  Västernorrlands län / Ånge kommun.

Välkommen till Borgsjö Mellersta Fiskevårdsområde! 

Älven Ljungan - från i väster Brännorna och "Kanalen" till Hermanboda kraftverk i öster längs byarna Hallsta, Ensillre, Hermanboda på norra sidan och Parteboda, Önsta, Västerede och Ede på södra sidan.

Fiske på gädda, abborre, öring, harr, sutare och id. Lugnvatten, grunt och djupt om vartannat och strömmande vatten med chans till harr och öring. Bäst åtkomligt från båt, men det går också bra från land. Båt kan sättas i vid Partebodabron. Tänk på smittorisken (kräftpest) och agera varsamt och följ instruktioner vid isättning av båt. Flera vindskydd med eldstäder finns längs älven. Båtmotor tillåten

Torråstjärn med put- and takefiske på röding och regnbåge. OBS separat fiskekort! Sagolikt vacker tjärn med lika sagolikt fiske på stor bångstyrig röding och stora bumlingar till regnbåge. Isfiskepremiär på nyårsafton och sommarpremiär i juni. Datum för fiske på Torråstjärn varierar, se särskilda anlag och hemsida för exakt information.

Vi sätter kontinuerligt in säsomngsanpassad regnbåge och röding, aldrig mindre än halvkilot pch upp till kilot. Regnbåge som växer fort har fångats på vikter upp till över 2 kilo. Se till att ha lång och stark lina då torpederna nappar. Rödingen kräver också stabila grejor, men också lie handlag och teknik. Röding är röding.

 Sommartid finns två båtar finns att hyra, inga egna båtar eller motorer tillåtna, flytring är ok. Brygga och stigar runt land för att finna de rätta platserna. vår/sommar 2021 kommer vi att bygga ett vindskydd, nya bryggor och landgångar för att förbättra fiskemöjligheterna.

Ingen går besviken hem från Torråstjärn!

 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.

Fiskarter


Regnbåge


Rikligt

Endast i Put&Take Torråstjärn

Röding


Rikligt

Endast i Put&Take Torråstjärn

Abborre


Vanlig

Från små till riktigt stora, hitta rätt plats och lyckan är din!

Gädda


Vanlig

Återutsätt gärna!

Mört


Vanlig

Siklöja


Normalt

Öring


Lite

Svårtillgänglig.

Harr


Lite

Finns, men fiskas i liten omfattning, prova i forsen vid Hallsta skola.

Sutare


Lite

Stora sutare finns nere i Västeredeområdet.

Gös


Sällsynt

Enstaka nyligen planterade som smitit in till oss.

Flodkräfta


Sällsynt

Återplantering efter pest pågår. Fiske förbjudet

Lake


Sällsynt
 

Borgsjö Mellersta FVOF

Borgsjö Mellersta Fiskevårdsområdesförening - BMFVO är ett fiskevårdsområde som består av sju byar Hallsta, Ensillre, Hermanboda på den norra sidan älven och Parteboda, Önsta, Västerede och Ede på den södra.

BMFVO bedriver fiskevård med syftet att erbjuda ett rikt sportfiske för alla typer av fiskare i de vatten vi förfogar över. 

Vi försöker ständigt att utveckla sportfisket med aktiva åtgärder som vindskydd, båtar, bryggor, inplantering och tillsyn.

Den stora verksamheten har tidigare varit kräftfiske, men efter kräftpestens intåg har vi lagt allt krut på ett bra fiske för den stora allmänheten. Och det har visat sig ger positiva effekter och varit roligare för oss.

Organisationsnummer: 802600-0961

Kundnummer: 3063, Område: 3068.

Kontaktpersoner

Örjan Strömberg
076 - 140 52 39

Mats Fhanér
070 - 625 22 15  

Filer för nedladdning


Invasiva arter information

Fiskeområden i närheten av Borgsjö Mellersta FVOF

Borgsjöbyns
Torringen, Övertjärn, Nedertjärn
Sösjön, Hemsjön, Gråssjön m fl vatten
Rången, Kniptjärn, Djuptjärn m fl vatten
Flottringen, Bensjön, Bodtjärn Dysjön

Anslutna fiskeområden i Västernorrlands län
 Din varukorg är tom.