Lönerns FVOF

 

Lönern

  Västra Götalands län / Falkenberg och Ulricehamn Kommun.

I nordöstra delen av Ulricehamns kommun på gränsen till Falköping, 250 meter över havet, ligger sjöarna Lönern och Vinsarpasjön. Båda ingår i Lönerns FVOF. Ätran, som har sitt källflöde en dryg mil söder ut, förbinder sjöarna.

Lönern är den större av sjöarna, cirka en mil lång. Naturskön, med flera öar och omgiven av hagar och ängar på ena sidan, trolsk tyst granskog på andra. Vid södra delen av sjön ligger Lönnarps säteri, känt som ”Änglagård” i Colin Nutleys berömda filmer.

Sjön bjuder på ett spännande och givande fiske, sommar som vinter. Utöver abborre och gädda finns här ett rikt bestånd av gös. Djupet varierar från ett par meter till som mest 15 meter. Det är där nere i djupen som de största gösarna står och väntar på dig.

Den årliga ”Gösnatten”, som arrangeras första fredagen i juli, lockar 100-tals fiskare till startplatsen vid gården Ingared. 

Vid Lönern finns en iordningställd plats där man lätt kan sjösätta båten och även vid Vinsarpasjön finns en plats. Besökare med båt på trailer hänvisas till iläggningsplatsen vid Räves, Lönerns norra del. (Se mer information under rubrik Kontaktperson.)

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Mört

Vanlig

Abborre

Normalt

Gädda

Normalt

Gös

Normalt

Sutare

Normalt

Braxen

Lite

Lake

Lite

Bergsimpa

Sällsynt
 

Org ID: 101, Area 65

Lönerns FVOF

Logo Lönerns FVOF

Lönerns FVOF som bildades 1988 har sedan dess svarat för fiskevården i sjöarna Lönern, Vinsarpasjön samt Yttern. Huvudparten av intäkterna från fiskekortsförsäljningen används för att främja och utveckla fisket. Bland annat förstärks gösbeståndet med regelbundna isättningar.

Föreningens fiskevårdsinsatser medverkar också till att öka bygdens attraktionskraft, till gagn både för besökare och för åretruntboende.


Kontaktpersoner

Jan Filipsson:
070 - 308 30 27

För information om Räves, Lönerns norra del eller besökare med båt på trailer kontakta:

Annika Filipsson:
070 - 609 20 73
 
facebook.com/lonernfisketurism/
  
  

Filer för nedladdning


Djupkarta

Fiskeområden i närheten av Lönerns FVOF

Jogen
Ätran (Kölaby Hästhagen - Knektakvarn Blidsberg)
Sandhemssjön
Stråken
Mörtsjön, Skräcklagölen, Gårdsjön mfl

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se