Ryssbysjöns FVO

 

Ryssbysjön (Nässjö)

  Jönköpings län / Nässjö Kommun.
 Här säljer vi ej fiskekort än!
iFiske säljer tyvärr inte fiskekort för denna organisation, utan här hittar du bara information om detta fiskevatten. Vi hoppas självklart på att i en framtid även kunna erbjuda fiskekort i Ryssbysjöns FVO. Vill du hjälpa oss? Ta gärna kontakt med Ryssbysjöns FVO och säg att du vill att de säljer sina fiskekort även via oss på iFiske.
Just nordväst om Nässjö tätort ligger Ryssbysjön. Sjön har flacka bottnar och är grund, med ett maxdjup på bara dryga 3 meter. Det är gott om gös i sjön och dessa låter sig lättast fångas på mete med betesfisk eller trolling.
Ryssbysjön har tidigare varit hårt drabbad av övergödning, men som tack vare riktade decimeringsfisken efter vitfisk börjar bli bättre med ett abborrbestånd under tillväxt. Trots att stora abborrar förekommer oftare och oftare i fångsterna är det främst fisket efter gös som lockar de flesta sportfiskarna till Ryssbysjön.

 

Org ID: 253, Area 271

Ryssbysjöns FVO

I Ryssby finns båtar att hyra. Båtarna kostar 100 kr/dygn och kontaktpersoner är: Kristian Carlsson och Annica Dahlander, se återförsäljare.


  
  

Filer för nedladdning


Ryssbysjon_Lag.pdf

Fiskeområden i närheten av Ryssbysjöns FVO

Ingsbergssjön, Handskerydssjön, Runnerydssjön
Spexhultasjön
Stora Nätaren
Gisshultasjön
Ylen

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se