Värmens FVO

 

Värmen

  Jönköpings län / Sävsjö Kommun.
 Här säljer vi ej fiskekort!
iFiske säljer tyvärr inte fiskekort för denna organisation, utan här hittar du bara information om detta fiskevatten. Vi hoppas självklart på att i en framtid även kunna erbjuda fiskekort i Värmens FVO.
Sydväst om Allgunnen ligger Värmen, en klarvattensjö med god sikt som fungerar som dricksvattentäkt till Lammhult. Sjön har branta och bergiga stränder och sparsamt med växtlighet.

Abborrfisket i sjön är det som får de flesta att höja på ögonbrynen, men gäddfisket och framförallt fisket efter lake är också fint. Värmen är helt klart ett bra alternativt till ”storebror” Allgunnen i öst.

Sjön är relativt flack, kring fyra meter i snitt, med några få djuphålor som sträcker sig ner till 12-16 meter. Lake kring fyra kilo förekommer då och då i fångsterna. Framförallt i sjöns norra del finns fina gäddfiskeplatser och spinnfiske brukar vara den bästa metoden för att komma i kontakt med Värmens gäddor. Mete efter abborre med betesfisk eller mask kan vara mycket bra sommartid.

Köp av fiskekort berättigar även fiske i Lilla Värmen, lokaliserad väster om Stora Värmen och förbunden till denna genom ett sund.

Boende
Fr. o. m. säsong 2011: Anette Gustafsson, Draget 1, 570 01 Rörvik, 0382-21202, 070-2350480, 070-3428812, draget1@telia.com. Boende i 5-bädds-stuga, med möjlighet till en extra bädd. Grillplats vid sjön. Hyr även ut båt till boende.
Båtuthyrning finns hos Kurt Lindström, se ovan.

 

Org ID: 283, Area 244

Värmens FVO

Värmens FVO är 300 ha och omfattar Stora Värmen och Lilla Värmen.  

Fiskeområden i närheten av Värmens FVO

Lammen
Allgunnen (Sävsjö)
Hillen och Rydsjön
Allsarpasjön, Brohultssjön & Mossjön
Norrsjön, Sörsjön, Degerå

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se