LitenButiksbildSommen ligger i den vackra gränstrakten mellan Östergötlands och Jönköpings län. Sjön är rikskänd för sitt spännande sportfiske, framförallt på den unika Sommenrödingen. Vad många inte vet är att här också finns en av Sveriges mest aktiva och engagerade fiskevårdsförening, som inte bara ser till att vårda fisket utan också göra det mer tillgängligt för en ny generation av unga sportfiskare.

Föreningen var en av pionjärerna i Sverige på att ta till sig den nya trenden med digitala fiskekort. Det har länge gått att köpa Sommens fiskekort via nätet och mobilen.

Nu tar föreningen steget fullt ut in i den nya tidsåldern och kommer att ta bort de traditionella tryckta fiskekorten. Från och med årsskiftet kommer alla fiskekort att utfärdas elektroniskt i samarbete med Linköpingsföretaget iFiske, vilket ger stora fördelar för föreningen.

“Med samtliga fiskekort i ett och samma system får vi mycket bättre översikt över försäljningen och får helt nya möjligheter till kundvård och statistik”, berättar Erik Carpholm som är ordförande i Sommens FVO. “Nu kan vi också få in och bearbeta fler fångstrapporter på ett mycket effektivare sätt vilket gör att vi kan följa utvecklingen av fiskbestånden över tid”.

Precis som vanligt kommer det att även i fortsättningen att gå att köpa fiskekortet över disk hos utvalda återförsäljare. Skillnaden är liten, men viktig. Istället för att få fiskekortet på papper så skickas det ut elektroniskt till kunden via SMS och mail från en central databas. För föreningen innebär detta att mer tid kan läggas på kärnverksamheten. Dyrbar tid som alltför ofta äts upp av administrativt arbete med att sammaställa försäljning och följa upp ekonomin.

“Åtgången av papper kommer minska men många kommer att själva skriva ut regler och karta för att ta med ut. Dessutom så sparar vi på miljön eftersom vi inte behöver åka runt sjön i vår bil och samla in redovisningspärmar och kontanter” kommenterar Erik.

Systemet som Sommen använder har utvecklats av företaget iFiske, som gjort sig känt för att göra fiskekortshanteringen enklare för fiskevårdsområden runt om i Sverige.

“Vi har under flera år haft ett mycket nära samarbete med Sommens FVO och vi är glada och stolta att de nu tar steget fullt ut och går över helt till vårt system för digitala fiskekort”, säger Thomas Abrahamsson, VD på iFiske. “Jag är övertygad om att detta kommer att göra livet mycket enklare för de aktiva i föreningen, samtidigt som det ger dem helt nya möjligheter till att följa upp vad som händer där ute på sjön”

 

 

 

 Din varukorg är tom.