iFiske hjälper Tännäs fiskecentrum att effektivisera och digitalisera fiskekorten.

LitenButiksbildI ett unikt samarbetsprojekt under våren har IT-företaget iFiske och Tännäs fiskecentrum AB utvecklat ett system för digitalisering av samtliga fiskekort i området, även de som säljs i butik.

Syftet med projektet är effektivisera och modernisera hanteringen av fiskekort och låta även vanliga fiskekorts-återförsäljare i butiker utfärda digitala fiskekort med hjälp av ett nytt system från iFiske.

Det här är ett viktigt steg för oss, vi får nu ett modernt och lättanvänt system som ger stora fördelar för oss, både ekonomiskt och miljömässigt”, säger Mats Dahlgren på Tännäs Fiskecentum AB.

Sportfiskaren köper sitt kort hos återförsäljaren i butiken precis som förut och betalar som vanligt i kassan. Köparen matar in sina uppgifter i en Internetuppkopplad dator i butiken och fiskekortet utfärdas därefter av systemet. Det nya fiskekortet skickas via SMS och epost, och kan också skrivas ut på papper om kunden vill.

Eftersom hanteringen är helt webbaserad sker administration centralt och butikerna behöver därför inte hantera t.ex. installation och uppgradering av datorprogram. Det enda som behövs är en internetuppkopplad dator, en webbläsare och en skrivare.

Vi är mycket nöjda över att ha fått tillfälle att utveckla detta nya system tillsammans med Tännäs fiskecentrum”, säger Thomas Abrahamsson, VD på iFiske, “vi vill förenkla hanteringen av fiskekort i Sverige, och det här är ett unik projekt där ny teknik används för att effektivisera och förbättra hanteringen av fiskekort

Men det nya systemet minskar kostnader runt inköp av t.ex. fiskekortsblock och administrationen av butiksförsäljningen minskar radikalt. Tack vare det centrala registret kan sedan göra utskick göras med information till sportfiskarna, t.ex. om ändrade fiskeregler eller med ny viktig information.

För oss på Tännäs fiskecentrum ger detta helt nya möjligheter att vårda våra kunder, följa försäljningen och få viktig statistik. I samma ögonblick som ett fiskekort säljs så syns det på skärmen hos oss!”, avslutar Mats.

Den nya tjänsten lanseras tills fiskesäsongen 2011 i Tännäs, och kommer även finnas tillgänglig som tjänster för andra fiskevårdsorganisationer från iFiske.se.

 Din varukorg är tom.