Viktig information från iFiske om förändringar runt SMS-betalningar

Hej!

Sedan den 1 februari har det skett en stor förändring gällande sk. Betal-SMS, som för iFiskes del nu sköts av ”WyWallet”. För att öka säkerheten vid SMS-köp kommer betalningar från mobilen fr om 1 februari 2013 hanteras av WyWallet istället för av mobiloperatörerna som lägger ned sina tjänster. Värt att notera är att denna förändring inte bara påverkar iFiske, utan alla som tar betalt i Sverige via SMS, t.ex. alla kollektivtrafiklösningar, parkeringsautomater och mycket mer.

Eftersom förändringen precis har skett är det för tidigt att dra några slutsatser om det hela, men vi kan redan nu att det både finns för- och nackdelar. 

Sedan februari tar WyWallet över SMS-betalningar och möjligheten till SMS-köp via operatörerna upphör. Wywallet är en ny gemensam tjänst från Sveriges fyra största operatörer Telia, Tele2, Telenor och 3, som gemensamt bildat ett bolag för detta syfte. Tjänsten är godkänd av FI.

Även om man ibland ser att WyWallets lansering just nu skulle bero på en lagförändring, så är det inga nya regler på gång. Redan den 1 augusti 2010 infördes ett krav från Finansinspektionen att företag som erbjuder betaltjänster måste ha tillstånd. Enligt lagen måste ett betaltjänstföretag kunna identifiera sin kund. FI skriver på sin hemsida att: ”Mobiloperatörer som förmedlar betalningar omfattas av detta krav.  Operatörerna har efter det valt att flytta över sina betaltjänster till ett nytt betaltjänstföretag”. Det ligger alltså ingen ny lag bakom förändringen.

Vad innebär detta för dig som fiskar?

Från och med 31 januari behöver du ett WyWallet-konto för att göra SMS-köp. WyWallet är en mobil plånbok som du använder för att betala och föra över pengar med mobilen. Du skapar ett konto genom att SMS:a WW till 717 98.

 

Vi har tillsammans med våra underleverantörer sett till att betalningarna fungerar som förut och använder samma kortnummer och koder. Du som har privatabonnemang kan när du öppnat WyWallet-kontot betala med SMS precis som vanligt. Det som ändras är att din mobiloperatör tar betalt via ditt WyWallet-konto.

Om du har företagsabonnemang eller kontantkort kan du ladda ner WyWallet-appen eller skapa ett konto på vår webbsida och välja hur du vill betala dina köp med mobilen. Läs mer: http://www.wywallet.se/ 

Eftersom WyWallet är en betaltjänst gemensamt framtagen av Sveriges fyra största mobiloperatörer så fungerar tjänsten för 97 % av Sveriges mobilanvändare. 

WyWallet ger en ny möjlighet för dig att välja fler sätt att betala för SMS-köp, t ex kontoöverföring, kort eller kredit. Det går också att söka kredit direkt i appen och betala köp med faktura. En annan fördel är att detta ger en möjlighet till SMS-köp för fler företagskunder som tidigare varit spärrade för SMS-köp.

 

 

Från och med 31 januari behöver du ett WyWallet-konto för att göra SMS-köp. WyWallet är en mobil plånbok som du använder för att betala och föra över pengar med mobilen. Du skapar ett konto genom att SMS:a WW till 717 98.
Du som har privatabonnemang kan när du öppnat WyWallet-kontot betala med SMS precis som vanligt. Det som ändras är att din mobiloperatör tar betalt via ditt WyWallet-konto.
Om du har företagsabonnemang eller kontantkort kan du ladda ner WyWallet-appen eller skapa ett konto på vår webbsida och välja hur du vill betala dina köp med mobilen. Läs mer: http://www.wywallet.se.
Varför WyWallet? WyWallet är en tjänst som teleoperatörerna tillhandahåller för att tillgodose kraven i de två lagar som träder i full kraft den 1 februari - Betaltjänstlagen samt Lagen om elektroniska pengar. Lagarna kräver en ökad säkerhet och registrering för att handla med mobilen. Genom att vi har ett avtal med WyWallet kan du fortsätta köpa SMS-biljetter på samma sätt som förut, men du behöver alltså skaffa ett WyWallet-konto. Läs mer: http://www.wywallet.se
 
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se