Jighead HB och Smålands Turism AB har tecknat ett samarbetsavtal för att förbättra tillgängligheten till sportfisket i ett av Sveriges viktigaste fiskelän. Jighead levererar en teknisk lösning för ett länstäckande projekt som syftar till att ta fram webbaserad information om fisket i länet.

I länet finns mycket stora förutsättningar för sportfiske och fisketurism i över tvåhundra fiskevårdsområden som upplåter fiske. Ett mål med projektet är att i så stor utsträckning som möjligt få länets fiskevårdsområden att upplåta fiskekortsförsäljning på Internet.

– Vi är mycket glada att sluta ett samarbetsavtal för sportfisket i ett av Sveriges största fiskelän, säger Thomas Abrahamsson, VD på Jighead.

– Med iFiske.se, som är vår populära tjänst för fiskeinformation och digitala fiskekort, är vi är säkra på att vi kommer att möta och överträffa kraven från de småländska fiskevårdsområdena.

Länsstyrelsen i Jönköpings län samverkar med Smålands Turism i projektet för att hjälpa till att bygga upp informationen för de fiskevårdsområden som väljer att delta i projektet.

– För Smålands Turism är det viktigt att snabbt få tillgång till en innovativ och lättanvänd tjänst som gör det enklare för besökare och oss länsbor att komma ut och fiska, säger Lena Larsson, VD på Smålands Turism AB.

iFiske.se kommer under våren att utökas med information från flera nya föreningar i länet. På portalen har flera anpassningar gjorts för att tydligt kunna hitta och presentera de nyanslutna fiskevårdsområden, även om de ännu inte tagit steget över till att sälja sina fiskekort på Internet.

Informationssatsningen täcker merparten av länets kommuner och stora delar av resultatet av kommer finnas tillgängligt redan till sommarens fiskesäsong.

Smålands Turism - öppnar - utmanar - utvecklar - besöksnäringen i Jönköpings län

Jönköpings läns kommuner och landsting står som ägare till Smålands Turism AB. Uppdraget är att utveckla och marknadsföra turistprodukter samt att utveckla och främja turismen genom insatser på regional, nationell och internationell nivå. Smålands Turism AB har sitt säte i Jönköping. För mer information om verksamheten, besök partnersidan www.smalandsturism.se

www.iFiske.se drivs av Jighead HB utifrån principen "Enklare Fiskekort". Företaget är idag ett marknadsledande företag i Sverige för digitala fiskekort och IT-tjänster för fiskevårdsföreningar. Jighead har sitt säte i Linköping.

 Din varukorg är tom.