Bureälvens nedre FVO

 

Nedre Bureälven

  Västerbottens län / Skellefteå Municipality.

Bureälven har sina källflöden i trakterna söder om Bastuträsk och sitt utlopp i Bureå cirka 20 km söder om Skellefteå. Bureälvens nedre fiskevårdsområde börjar i Tjärn uppströms Mjödvattnet. På sin väg genom fiskevårdsområdet rinner Bureälven genom sjöarna Mjövattsträsket, Hjoggböleträsket, Falmarksträsket, Bodaträsket, Bursjön och genom Bureå samhälle vid kusten.

I våra vatten finns ett av få bestånd av gös i Norrland. I sjöarna finns även gott om gädda, abborre, braxen och lake. Älvens strömsträckor erbjuder fina möjligheter att fiska havsöring, öring och harr framförallt under vår och höst. I älvssystemet finns flodkräfta. Observera att kräftfiske INTE ingår i fiskekortet för fiskevårdsområdet, utan hanteras av respektive byalag, som säljer sina fiskekort. Kräftfiske bedrivs under 1-2 dygn per år. Kräftpest är ett stort hot mot flodkräftan i Sverige, det kan lätt spridas om kräftfisket inte hanteras varsamt (www.krafta.nu).

Inom fiskevårdsföreningen arbetar vi aktivt för att skapa starka och självreproducerande stammar, som en del i detta arbete har man genom åren gjort utsättningar av harr, öring och lax.

Läs gällande fiskeregler på http://www.burealven.se.

Bureälvens nedre Fvo har även ett put & take-vatten i Småkroksjöarna. Där kan du fiska inplanterad röding vintertid. OBS! Fiske i detta vatten omfattas inte av vanligt fiskekort utan kräver ett speciellt fiskekort. Kortet omfattar fångst av max 3 fiskar/person/dag.

Välkomna till Bureälvens nedre fiskevårdsområde för en fisketur i vacker natur, friska vatten med goda chanser att fånga din drömfisk.

Värna bestånden och ta inte upp mer fisk än DU själv behöver! Hjälp oss att lära oss mer om våra vatten genom att fångstrapportera på www.ifiske.se, med chans att vinna fina priser!

 In this area, there is one or more "put and take" waters.

Fish species


Perch

Plentiful

Pike

Plentiful

Roach

Plentiful

Zander

Common

Burbot

Common

Brown Trout

Normal

OBS! endast catch and release

Grayling

Normal

Sea trout

Normal

OBS! endast catch and release

Smelt

Normal

Ruffe

Normal

Char

Few

I put & take-sjö

Ide

Few

Eel

Few

Salmon

Rare

OBS! endast catch and release
 

Org ID: 112, Area 82

Bureälvens nedre FVO

Inom Bureälvens nedre fiskevårdsområdesförening arbetar vi aktivt med fiskevård och förvaltning för livskraftiga fiskbestånd i friska vatten.

Läs mer om vår verksamhet på vår hemsida: www.burealven.se

Välkomna att fiska hos oss, respektera fiskereglerna och allemansrätten när du är ute kring sjöarna. Ta med dig skräpet hem.


Contact persons

Johannes Lindberg, ordfrande:

070-266 85 07  

Fishing areas nearby Bureälvens nedre FVO

Skellefteälven (Skelleftå stadskärna)
Byskeälvens FVO Västerbottensdelen
Skellefteälven, Krångbäcken, Hästbäcken
Tvärträsket och St. Blåbergsträsket
Laxtjärn

Affiliated fishing areas in Västerbottens län
 Your cart is empty.

http://reservdelar24.se