Sommens FVO

Sommen

Map legend
  Östergötlands län and Jönköpings län / Ydre, Tranås, Boxholm and Kinda municipality.

 Map points

 Båtramp Asby

Mitt emellan Hestra och Österbymo finns en ramp norr om Asby. Sväng av väg 131 skyltat Asby brygga. Följ grusvägen och håll till höger. Ca 1 km in i skogen kommer du fram till en vändplats med en förfallen sjöbod på höger sida. Intill sjöboden ligger rampen. Området är enkelt utan bekvämligheter med ett par ålderstigna bryggor. Det går att parkera vid vändplatsen. Enklare grusramp gjord av singel. Det finns ingen bom och det är fritt att använda rampen. Rampen är tillgänglig dygnet runt.

 Fredningsområde 1

Allt fiske förbjudet under perioden 16 Sep - 31 Dec.

 Fredningsområde 2

Allt fiske förbjudet under perioden 16 Sep - 31 Dec.

 Fredningsområde 3

Allt fiske förbjudet under perioden 16 Sep - 31 Dec.

 Fredningsområde 4

Allt fiske förbjudet under perioden 16 Sep - 31 Dec.

 Fredningsområde 5

Endast fiske med handredskap tillåtet under perioden 16 sep - 31 dec.

 Information

Se regler på fiskekort angående mängdfångande redskap

 Norslekplats

Se regler på fiskekort angående mängdfångande redskap

 Norslekplats

Se regler på fiskekort angående mängdfångande redskap

 Båtramp i Blåvik

Från Boxholm kör mot Blåvik. Inne i Blåvik fortsätt förbi kyrkan, passera skylten ”här slutar allmän väg” innan gården på höger sida finns en blockerad båtramp i slutet på stranden. Efter gården finns en tillgänglig ramp på höger sida. Den ligger direkt efter ladan. För att komma fram till rampen måste du köra på gräset. Rampen finns till höger om de två parkbänkarna på udden. Det är en lugn och naturskön liten hamn. Det finns fikaplatser och möjlighet att grilla. Parkeringsmöjlighet finns. Rampen är av betong. Det finns ingen bom och inga avgifter tas ut. Rampen är öppen dygnet runt.

 Båtramp Malexander

Kör mot Malexander. I byns östra utkant gör vägen mot Kisa en tvär vänsterkurva. Mitt i kurvan finns en lucka i vägräcket, där finns båtrampen. I denna lilla glänta med en vändplats hittar du rampen vid sjökanten. Rampen är av betong. Det finns ingen bom och det tas inte ut någon avgift för användandet av rampen

 Båtramp Norra Vi

Mellan Österbymo och Kisa vid sjön Sommens södraste del ligger Norra Vi. Sväng av väg 134 vid skyltning mot Norra Vi. Hamnen ligger innan samhället (södra delen). Du svänger av när du ser hamnen. Det är skyltat Konunga-badet och ligger intill vägen mot samhället. En av de finare hamnar som finns i sjön Sommen med storslagen utsikt över vattnet och herrgården Ribbingshov. Det finns en väl tilltagen parkeringsplats vid hamnen samt grill- och rastplats. Det finns en betongramp och en bom i form av ett rep. Båtklubben vill att du betalar 60 kr på plats (i boxen) alternativt sätter in det på klubbens bankgiro 5604-6774. Rampen är tillgänglig dygnet runt.

 Båtramp Sommen samhälle

Avfarten till båtrampen hittar du i norra utkanten av Sommen samhälle (mot Boxholm). Från väg 32 sväng av vid skyltning idrottsplats/ångbåtsbrygga/camping och kör över järnvägsviadukten. Det finns en båtklubb precis vid slutet av viadukten men det är inte dit du ska. Fortsätt istället till vändplatsen vid slutet av vägen, du kan nu se hamnen. Parkera kan du göra i rondellen. Vid hamnen finns det en grillplats och gott om fikabord. En gångtunnel under järnvägen leder direkt in till Sommens centrum. Där finns en servicebutik och restaurang. På vägen till hamnen passerar du en större campingplats perfekt om du hade tänkt att övernatta. Rampen är asfalterad. Det finns ingen bom och det erläggs ingen avgift för att använda rampen. Rampen är tillgängligt dygnet runt.

 Båtramp Torpa

På vägen 131 mellan Hestra och Österbymo hittar du Torpa. Sväng av mot Torpa K:A fortsätt förbi kyrkan. Vid en y-korsning efter allén tar du höger nedför backen till stranden. På badstranden finner du även rampen. Rampen ligger intill en idyllisk mindre badplats. Det finns möjlighet att parkera bilen i anslutning till badplatsen. Det finns både grillplats och ett antal fikabord för den som direkt vill tillreda sin fångst. Rampen är av betong. Det finns ingen bom men ett anslag om att det kostar 40 kr att använda rampen. Rampen är tillgänglig dygnet runt.

 Båtramp Tranås

I Tranås följ skyltning mot hamnen. Rampen finns i anslutning till Huges Marina och ligger vid vändplatsen vid marinans entré. Hamnen är en av de största insjöhamnarna i landet och vid ångbåtsbryggan finns det gott om bord för att njuta av en kopp kaffe. En naturskön hamn mitt inne i Tranås. Rampen är asfalterad och det finns ingen bom. Att använda rampen kostar inget. Rampen är tillgänglig dygnet runt.

 Båtramp vid Torpöns färjeläge

Väg 131 mellan Hestra och Österbymo, vid Preem-stationen i Ramfall, sväng av mot Torpön/färjeläge. Följ vägen tvärs över Torpön fram till färjeläget. Rampen hittar du till vänster ca 40m innan färjekajen. Färjan går vid behov varje hel och halv timma över det smala sundet mellan Torpön och Blåvik. Området omkring rampen är riktigt fint. Det finns en camping med butik, café, restaurang, glasservering och även ett museum, Naturum, om sjön Sommen. Rampen ligger vid sidan av gästhamnen. I gästhamnen finns det bränslepumpar vid bryggan. Det finns möjlighet till parkering och bord för att inta medhavd matsäck. Rampen är av betong. Det finns ingen bom och det tas inte ut någon avgift. Rampen är tillgänglig dygnet runt.

 Fiskeförbud (A)

 Fiskeförbud (C)

 Förbudsområde (B)

 Norslekplats (a)

 Norslekplats (b)

 Norslekplats (c)

 Fredningsområde 1

 Fredningsområde 2

 Fredningsområde 3

 Fredningsområde 4

 Fredningsområde 5

 Vacation cottages

 Apartment in Sommen/Tranås, Sweden near golf course

 Cottage - Holiday house in Mjölby, Sweden near golf course

 Cottage - Holiday house in Linköping, Sweden near golf course

 Apartment in Tranås/Sommen, Sweden near golf course

 Apartment in Sommen/Tranås, Sweden near golf course

 Cottage - Holiday house in Mantorp, Sweden near golf course

Fishing areas nearby Sommens FVO

Malexander SFK
Norra Vi SFK Medlemskap/Fiskekort
Raklången
Ydrefiske (3 föreningar)
Bulsjöån
Östra Lägern
Sjöarp-Öasjön

Affiliated fishing areas in Östergötlands län

Affiliated fishing areas in Jönköpings län
 NOTE - Map areas shown at iFiske are approximate estimates of the reality. For accurate maps and boundaries, contact the local county administration or the management of the fishing association.Yttergränsen på detta fiskeområde kommer från myndigheternas tjänst fiskekartan.se.
 Your cart is empty.