Fegenområdet

Lägerplatser Fegenområdet

Kartan merkkien selitys
  Västra Götalands län, Hallands län ja Västra Götalands län / Svenljunga, Falkenberg ja Gislaved kunta.

 Karttapisteet

 Backa Norra

På den norra delen av udden vid Backa ligger denna skyddade lägerplats. Här ifrån Fegens västra kant kan du njuta av soluppgången från öster. Du går i land direkt vid lägerplatsen som är utrustad med ett vindskydd med vacker utsikt över sjön. Det finns plats att slå upp flera tält. Lägerplatsen är öppen ut mot sjön och omges av blandskog. Under våren och blöta perioder så kan delar av lägerplatsen bli blöt. Backa norra är en populär övernattningsplats.

 Backa Södra

På en udde på Fegen sjöns västra strand hittar du lägerplatsen Backa södra. Denna lägerplats ligger ett stenkast söderut från lägerplatsen Backa norra. Lägerplatsen ligger placerad längs med strandlinjen. Precis vid vattenkanten hittar du grillplats och vedförrådet ligger precis ovanför. Går du en liten bit söder ut hittar du ett vindskydd och en stor gräsyta. Här finns bra ytor för aktiviteter och att sätta upp tält. Platsen ligger högt och öppet och därför kan det blåsa en del.

 Boberg

Omgiven av skog ligger lägerplatsen Boberg i en glänta på den östra sidan av Fegensjön. För att komma till lägerplatsen fortsätter du hundra meter in i skogen till en grönyta med ett vindskydd. Boberg ligger lite avsides i Fegens naturreservat. Lägerplatsen är en aning undangömd och har färre besökare än de andra, vilket gör det till en trevlig plats att besöka. Enklast kommer man hit till fots via Gislavedsleden eller genom att färdas över vattnet.

 Boda

Lägerplatsen Boda är den sydligaste lägerplatsen vid Ätran. Den ligger naturskönt och lummigt vid åns kant. Här kan du stanna till på din färd söderut mot Falkenberg. Boda lägerplats är grundutrustad och här finns möjlighet att slå upp tält för övernattning. Lägerplatsen ligger strax innan Skåpanäsfallet där det är ett lyft. En mysig, skyddad lägerplats.

 Bökenäs

Mitt i Kalvsjön hittar du Bökenäs lägerplats. Lägerplatsen ligger placerad på sjöns östra sida där du kan njuta av en solnedgången. Bökenäs är en omtyckt lägerplats att slå läger på. Här övernattar du i ditt egna tält och tillagar mat vid någon av de två grillplatserna. Veden hittar du lite längre upp på land. Ett plus är att här finns dessutom en mysig, mindre sandstrand. Perfekt ställe att ta sig ett dopp i sjön efter en dag i kanoten!

 Gravön

Lite skyddad med magiskt läge ligger Gravöns lägerplats. Lägerplatsen ligger i mitten av Fegensjöns östra sida. Här hittar du en vackert placerad grillplats och du har möjlighet att sova över i lägerplatsens vindskydd. Rätt över sjön ligger vackra Sandviks kyrka. Här finns också plats till att slå upp tält.

 Grävlingabacken

På den östra stranden av sjön stiger du i land rakt på lägerplatsen Grävlingabacken, som ligger i Fegens naturreservat. Här har du en fantastisk utsikt över sjön och närliggande öar. Grävlingabacken ligger i Fegens naturreservat och är lättillgänglig med bil, kanot och till fots. Från vindskyddet har du en vacker utsikt över sjön. En trave ved gör att de två eldstäderna står redo för en brasa.

 Götshult

I sundet mellan Kalvsjön och Svansjöarna hittar du lägerplatsen och lyftet Götshult. En perfekt plats att stanna till på. Götshults lägerplats ligger en kort sträcka från upp- och nedtagningsplatsen mot Kalvsjön. Om du paddlar från Fegen hittar du soptunnor och toalett vid upp-/nedtaget. Lyftet mellan Svansjöarna och Kalvsjön är lite drygt 500 meter. Cirka 100 meter från upp-/nedtaget mot Kalvsjön hittar du lägerplatsen. Lägerplatsen grundutrustad och det finns möjlighet att slå upp tält.

 Karsbo

Från norra delen av Kalvsjön rinner Lillån norrut. Cirka 5,5 kilometer upp i ån ligger Karsbo lägerplats på åns östra sida. På Karsbo lägerplats hittar du utöver grundstandard en extra grillplats. En lummig, grön lägerplats som omges av många björkar. Ett perfekt utflyktplats från Kalvsjön. På lägerplatsen finns god plats att slå upp tält.

 Lommaholmen

På en udde på Kalvsjöns östra strand hittar ni den populära lägerplatsen Lommaholmen. Här kan ni njuta av solnedgången och sköna bad. Lägerplatsen ligger placerad i mellersta delen av sjön och du når den via sandstranden som ligger alldeles i anslutning. Från stranden går du upp för slänten och där hittar du ett vindskydd och en grillplats. Det finns flera möjligheter att slå upp tält men tänk på att platsen är rätt kuperad och omges av många och stora träd. Veden och toaletten hittar du en bit upp mot land.

 Mårdaklev

På Ätrans östra kant precis i anslutning till samhället Mårdaklev hittar ni denna lägerplats som även är populär för fiskare. Lägerplatsen är en smal och sträcker sig utmed stranden. Platsen innehåller även flera bryggor som kan kräva lite balans. Här kan du grilla och slå upp ett tält och så mycket närmare åkanten kan du knappast komma. Inte långt från platsen hittar du Klevs kultur- och naturreservat som också har en utkiksplats. Så snöra på dig vandrarskorna när du klivit upp från kanoten och upptäck omgivningarna.

 Ramsäng

Denna lägerplats på västra sidan av sjön Fegen är en perfekt paddlingsdestination för nybörjare och den nås endast från vattnet. Här finns även en strand där det är lite lugnare. Perfekt plats för att tälta och grilla.

 Skåpanäs

Vid kraftstationen Skåpanäs hittar du lägerplatsen med samma namn. Lägerplatsen ligger längs Ätrans västra strand och passar bra att stanna till vid för en fikapaus inför kommande lyft. Skåpanäs lägerplats är grundutrustad med grillplats, toalett och ved. Om du går norrut från upptaget hittar du en gräsyta där du kan slå upp tält. Här finns också en vattenpost där du kan passa på att fylla din vattenflaska inför lyftet som är cirka 2,5 kilometer långt.

 Östra Frölunda

Lägersystemets nordligaste lägerplats är Östra Frölunda. Lägerplatsen ligger inte långt ifrån byn med samma namn. Ibland kallas även lägerplatsen Mölneby som är namnet på gården vars mark denna lägerplats ligger på. Denna charmiga lägerplats är väl värd ett besök. Med sitt mysiga vindskydd med gräsbeklätt tak och läge precis innan Lillån rinner ut i Ätran gör platsen speciell. Inte nog med det så ligger den också granne med den historiska lämningen Kindahus.

Muita kalastusalueita alueen Fegenområdet lähiympäristössä

Kalvsjön och Svansjöarna
Fegen
Ätran, Storasjön, Gummasjöarna, mfl.
Hensjön
Vitasjön
Spaden
Tjärnesjön

Yhdistetyt kalastusalueet paikassa Västra Götalands län

Yhdistetyt kalastusalueet paikassa Hallands län

Yhdistetyt kalastusalueet paikassa Västra Götalands län
 HUOM - iFiske:n aluekartat ovat suuntaa antavia. Halutessasi alueesta tarkkoja karttoja ota yhteyttä suoraan paikalliseen maakuntaan tai kalastusyhdistykseen.
 Ostoskorisi on tyhjä.