Lönerns FVOF

Lönern

I nordöstra delen av Ulricehamns kommun på gränsen till Falköping, 250 meter över havet, ligger sjöarna Lönern och Vinsarpasjön. Båda ingår i Lönerns FVOF. Ätran, som har sitt källflöde en dryg mil söder ut, förbinder sjöarna.

Lönern är den större av sjöarna, cirka en mil lång. Naturskön, med flera öar och omgiven av hagar och ängar på ena sidan, trolsk tyst granskog på andra. Vid södra delen av sjön ligger Lönnarps säteri, känt som ”Änglagård” i Colin Nutleys berömda filmer.

Sjön bjuder på ett spännande och givande fiske, sommar som vinter. Utöver abborre och gädda finns här ett rikt bestånd av gös. Djupet varierar från ett par meter till som mest 15 meter. Det är där nere i djupen som de största gösarna står och väntar på dig.

Den årliga ”Gösnatten”, som arrangeras första fredagen i juli, lockar 100-tals fiskare till startplatsen vid gården Ingared. 

Vid Lönern finns två iordningställda platser där man lätt kan sjösätta båten och även vid Vinsarpasjön finns en plats.

Fiskarter


Mört

Vanlig

Sutare

Normalt

Gös

Normalt

Gädda

Normalt

Abborre

Normalt

Lake

Lite

Braxen

Lite

Bergsimpa

Sällsynt
 

Org ID: 101, Area 65

Lönerns FVOF

Logo Lönerns FVOF
Lönerns FVOF som bildades 1988 har sedan dess svarat för fiskevården i sjöarna Lönern, Vinsarpasjön samt Yttern. Huvudparten av intäkterna från fiskekortsförsäljningen används för att främja och utveckla fisket. Bland annat förstärkts gös beståndet med regelbundna isättningar.

Föreningens fiskevårdsinsatser medverkar också till att öka bygdens attraktionskraft, till gagn både för besökare och för åretruntboende.

Kontaktpersoner

Björn 0736-24 99 51Toby 070-491 30 87

  
  

Filer för nedladdning


Djupkarta

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av Lönerns FVOF

 • Jogen
 • Sandhemssjön
 • Stråken
 • Mörtsjön, Skräcklagölen, Gårdsjön mfl
 • Alarpasjöarnas FVOF

iFiskes anslutna områden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se