iFiske och Jighead AB bakom iFiske drivs av personer som både är kunniga entreprenörer och själva är fritidsfiskare. Vi är pionjärerna som redan 2001 började med digitala fiskekort. Idag är vi marknadsledande inom området och utfärdade år 2016 över 65 000 fiskekort. Varje år ökar antalet besökare och sålda fiskekort.

Vår vision har sedan starten varit att underlätta för fritidsfiskare att köpa fiskekort och hitta information om fiskevatten - därav vår slogan “Enklare Fiskekort!”. På både vår hemsida och i iFiskes App visas information om fiskevatten, kartor, fiskbestånd, priser, fiskeregler, m.m.

Vi ökar därmed tillgängligheten och gör det enklare att hitta och köpa fiskekort. På så sätt kommer fler att köpa fiskekort vilket bidrar till att minska tjuvfisket. Ni kommer också nå ut på ett modernt sätt till en ny generation av sportfiskare som använder appar och Internet för att söka information och köpa produkter.

De digitala fiskekorten är dessutom ett miljövänligt alternativ. Fritidsfiskaren behöver inte åka omvägar för att köpa fiskekortet och ni slipper trycka fiskekort på papper.

Vi har idag flera sätt att sälja digitala fiskekort på som går att nyttja enskilt eller tillsammans. Med vårt system underlättas er administration och ni kan slippa krånglig och riskfylld kontanthantering

  • Vi har fokus på fritidsfiske! Vårt kraftfulla eHandelssystem är byggt från helt grunden av oss för att marknadsföra, hantera och sälja fiskekort.
  • Enkel prismodell - Vi har inga dolda avgifter så som anslutningsavgift eller månadsavgift, utan arbetar enbart med provision på sålda produkter.
  • Kundtjänst - Vår kunniga kundtjänst sköter kontakten med både er samt era kunderna som köper produkter via oss. Vi finns tillgängliga på mail, telefon och facebook.
  • iFiske står för betallösningen - Kunden genomför köpet på iFiske.se och vi sköter betallösningen för dig utan några avgifter. Pengarna sätts sedan säkert in på ert konto.
  • Marknadsföring - Vi marknadsför ert område och era fiskekort, både på vår hemsida och via vår app för smartphones. Vi är uppe i en kvarts miljon unika besökare om året.
  • App för smartphones - Förutom en hemsida har vi också en populär app för smartphones, både iPhone/iPad och s.k. Android-telefoner (Samsung, Sony, m.fl.)

Fiskekort på Internet

Nu kan ni som har ett fiskevatten snabbt och enkelt sälja era fiskekort via Internet. Vår webbutik är öppen dygnet runt, året om. Vi blir en återförsäljare som marknadsför ert fiskevatten samt säljer fiskekorten åt er. Vi har alla avtal som behövs och det enda ni behöver göra är att skriva ett avtal med oss.

Så fungerar köpet

Fritidsfiskaren hittar en beskrivning av fiskevattnet på vår hemsida/app och väljer att köpa ett eller flera fiskekort. Köparen fyller i namn, adress, telefonnummer och eventuellt övriga uppgifter som ni kräver.

Vi erbjuder konsumenten flera betalningsalternativ och med hjälp av våra samarbetspartners (Payson, Paypal och Klarna) kan vi acceptera både svenska och internationella betalningar. Hos oss kan kunden betala med kort (VISA, Mastercard, Discover, American Express), bank (Swedbank, Handelsbanken, Danske Bank, SEB och Nordea), Pay-palkonto eller Faktura.

Köpta fiskekort levereras till kunden på tre sätt: Som ePost med PDF-bilaga, via ett SMS och de dyker även upp i appen. Kunden kan välja att skriva ut fiskekortet eller nöja sig med att ha det i mobilen.

Fiskekort via betal-SMS

En trend i vårt samhälle är att fler betalningar sker utan att man blandar in kontanter. Enkla och smidiga betallösningar på mobiler blir allt vanligare. Idag har alla en mobiltelefon och mobilnätet byggs hela tiden ut för att ge bättre täckning. Betalning med ett SMS kan inte bli mycket enklare för slutkunden när det går att betala från vilken plats som helst utan att kontanter eller ombud behöver vara inblandade.

Att åka runt och leta efter inköpsställen för fiskekort anses av många som krångligt och de flesta är till och med beredda att betala lite mer för enkelheten, att kunna köpa fiskekortet direkt på plats. Enligt en undersökning som iFiske har genomfört beror tjuvfisket i våra vatten till största del på att det ofta både är svårt och otillgängligt att köpa fiskekort.

Så fungerar köpet

Beställningen av fiskekortet är enkel. Fiskaren hittar instruktioner på en skylt som kommer från iFiske vid vattnet och skriver sedan ett SMS. I meddelandet skriver de en kort text som säger vilket fiskevatten det gäller, t.ex “Fiska dy17 För- och Efternamn”. Meddelandet skickas slutligen till nummer 72456. Efter några sekunder kommer fiskekortet som ett svar!

Skyltar på plats vid vattnet

Vi hjälper er med de skyltar som behövs ute vid strandkanten för att informera om tjänsten. Skyltarna har också en viktig funktion i att hjälpa er att informera om att det krävs ett fiskekort i området, upplysa om era fiskeregler och ev. kontrollavgift. (Läs mer om skyltarna längre fram i denna broschyr)

Fiskekort över disk i butik

Behåll era befintliga återförsäljare och få samtidigt alla fördelarna med de digitala fiskekorten, t.ex. enklare administration, uppföljning och ett smidigt system för fiskekortskontroller, fångstrapporter och mycket mer.

Så fungerar köpet

Återförsäljarna får ett eget lösenord som de använder i butiken, där det måste finnas en internetansluten dator eller surfplatta. Försäljning och betalning går till precis som vanligt, men med den viktiga skillnaden att det inte fylls i information på ett papper, utan man skriver istället in informationen på datorn. För återförsäljaren innebär detta att de kan låta kunden själv fylla i uppgifterna, vilket sparar tid och minskar adminstrationen runt papper, pärmar, mm. Ni kan välja i vårt system om återförsäljaren ska fylla i uppgifterna åt kunden, eller kunderna själva gör det på en separat terminal i butiken.

Ekonomiskt underlag för provisionerna kommer automatiskt ur systemet, vilket är synligt både för återförsäljaren och fiskevårdsorganisationen - detta sparar tid och ger full kontroll. Allt butiken behöver är en Internet-ansluten dator med tangentbord och skärm.

Smidigare uppföljning

Ur vårt system kommer alla underlag till er kassör som ni använder för att själva fakturera återförsäljarna. Provisionen räknas ut automatiskt. Ni kan lägga upp hur många återförsäljare ni vill i vårt system och det går att sätta provision per återförsäljare, till exempel kan bensinstationen få 15% provision, medan matbutiken får 5kr + 5% per fiskekort.

Kontrollpanelen

Er organisation får en uppsättning användarnamn och lösenord så att era representanter kan logga in på “Kontrollpanelen” på vår hemsida. Där har ni möjlighet att hantera sålda fiskekort, ändra informationen om er och era fiskevatten, se statistik, följa försäljningen, m.m.

Säljstatistik och fångstrapporter

All information kring försäljningen av fiskekort registreras hos oss och presenteras sedan för er i listor och diagram. Ni kan t.ex. se vilken tidpunkt på dygnet eller vilka månader som ni säljer mest kort. Varje vecka får ni försäljningsinformation till er via epost. Ni kan också läsa fångstrapporter och se all intressant statistik runt dessa.

Kundvård

Ni har möjlighet att kontakta de kunder som har köpt fiskekort i era fiskevatten. T.ex. kan ni informera om fisketävlingar, inplantering av ny fisk och annat som ni tycker att de kan vara intresserade av att känna till. Det går att skicka ut meddelanden både via SMS och ePost, och även rikta informationen till speciella typer av köpare. Detta är en fantastisk möjlighet för er att få kontakt med de som fiskar hos er och värna om att de som har varit hos er kommer tillbaka.

Marknadsföring

Alla som besöker iFiske.se’s hemsida kommer att kunna hitta information om er och era fiskevatten. Vi har “sökmotorsoptimerat” vår hemsida vilket innebär att vi har större chans att hamna högt upp på sökningar i t.ex Google. Vi ger er möjlighet att själva skriva säljande beskrivningar via kontrollpanelen som ni vill att era kunder ska se. Genom hemsidan kan ni även synas med bilder på era vackra natursträckor och vi länkar gärna vidare till er egen hemsida, eller en PDF, om ni har en sådan.

Med hjälp av vårt kartsystem kan ni hjälpa fritidsfiskarna att hitta rätt, t.ex. genom att markera förbudsområden eller visa var de hittar båtramper, rastställen, m.m.

Ett system byggt från grunden för hantering av fiskekort

Vårt system är byggt från grunden för att sälja och hantera fiskekort. Själva försäljningen till kunden av fiskekortet är bara “toppen av isberget”. För hanteringen av fiskekortet krävs många funktioner som vårt system erbjuder, t.ex. fångstrapporter, funktioner för tillsyn, kvoterade fiskevatten, båtuthyrning och mycket mer.

Enkel och säker tillsyn

Fiskekorten innehåller en unik kod som era tillsyningsmän kan kontrollera. Kontrollerna kan ske direkt via mobiltelefon (SMS, mobil webbsida eller via en QR-kod). Vi tillhandahåller vid önskemål små smarta kontrollkort i plånboksformat, som innehåller tydliga instruktioner för era tillsyningsmän.

Professionella skyltar för utomhusbruk

För att de fritidsfiskare som nyttjar era fiskevatten ska kunna betala fiskekort med hjälp av SMS krävs att de vet hur man beställer. Därför har vi tagit fram väl genomtänkta skyltar som förmedlar detta och som vi hjälper er att anpassa så att de innehåller information om just era fiskeregler.

Skyltarna placerar ni vanligtvis vid de platser som kunderna passerar på väg till fiskevattnet; bryggor, parkeringsplatser och liknande.

Varför skyltar från oss?

För att hantera det finstilta juridiska som det innebär att ta betalt med SMS så måste det finnas med en del informationstext på skyltarna som vi redan har formulerat. Vi vill därför att ni utgår från de skyltar som vi tillhandahåller. Vi utgår från en mall, och fyller sedan i era fiskeregler, kontaktpersoner och produkter. Innan skylten går till tryckeriet stämmer vi av med er så att allt blir korrekt.

Rejäla skyltar som tål väder och vind

Våra UV- och väderbeständiga skyltar finns i två utföranden; en dekal som kan klistras fast samt en tryckt aluminiumplåt som enkelt kan skruvas upp. Tryckeriet utlovar att båda utförandena har en hållbarhet i väder och vind i minst 6-8 år.

Jämför gärna priset...

iFiske har inte för avsikt att tjäna pengar på skyltarna och därför erbjuder vi er att köpa dem till lägsta möjliga pris.
Vi har samarbetat länge med tryckeriet och eftersom vi har möjlighet att göra stora skyltbeställningar så blir prisnivåerna också låga. För exakta priser, se vår prislista sist i denna broschyr.

Tillämpar ni kontrollavgift?

Om ni tillämpar kontrollavgift enligt lagen (1981:533) om fiskevårdsområden, så krävs det att ni tydligt informerar kunderna. Skyltarna är en bra plats att upplysa om detta. Låt oss veta hur just er organisation gör vid en beställning av skyltarna, så lägger vi till denna information.

Beställning och leverans

Skyltarna beställer ni enkelt genom ett beställningsformulär. Skicka in ett e-mail till oss så skickar vi länkten till det. Budskapet på skylten, inklusive priser och olika typer av fiskekort, samt de fiskeregler som gäller i ert fiskevatten formulerar ni själva.

Övriga tjänster

Vi kan även hantera medlemsavgifter, kvoterade fiskevatten, båtuthyrning, bom- och vägavgifter i vårt system. Kontakta oss så berättar vi mer om hur det fungerar! Om er förening vill ha en utbildning eller presentation kan vi erbjuda detta mot ersättning för reskostnader samt 395:- per påbörjad timme.

Anslutning

Att ansluta er till iFiske är enkelt. Vi står för den tekniska lösningen och lägger upp era fiskekort på vår hemsida. Det vi behöver från er är information, t.ex. en beskrivning av ert vatten, era fiskeregler, priser, mm. Starta er anslutning genom att kontakta oss på 013-73330 eller maila Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

→ Kontakta oss

PS, Rabatt för medlemmar i Sveriges Fiskevattenägareförbund! Förbundet har tecknat ett avtal med iFiske om samverkan och utveckling av digitala fiskekort. Avtalet innebär förmånen att förbundets medlemmar betalar tio procent lägre provision för fiskekortsförsäljningen (exkl. förmedlingsavgiften).

 

 

 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se