Hökensås Sportfiske AB

 

Hökensås

  Västra Götalands län und Jönköpings län / Tidaholm und Mullsjö Gemeinde.
Tystnad, lugn och ro söks av många. Hökensås Sportfiske har sedan 1957 bedrivit sportfisketurism i området. Här på urbergsryggen Hökensås, ca 45 km nv om Jönköping och 15 km so om Tidaholm, finns stillheten. Området har stark prägel av inlandsisens lämningar där mäktiga sandlämningar har format området med åsbildningar och dödisgropar. Många sjöar är kristallklara källsjöar, men här finns även skogstjärnar med mörkare vatten. Korpen är en karaktärsfågel i området där även storlom och svarthakedopping häckar, men även pärluggla, tjäder och knipa trivs. Naturen påminner om nedre Norrlands tallskogsområden med sitt karga formspråk.Hökensås Sportfiske erbjuder fiske framförallt efter regnbåge, öring och röding. I Huvudsak sätter vi ut regnbåge, men öring sätts också kontinuerligt i samtliga vatten. Förhållandet 80 % regnbåge och 20 % öring är en balans vi försöker att hålla. I vissa sjöar förekommer även naturliga bestånd av bland annat gädda, abborre, mört och sutare.

Fisket bedrivs i huvudsak från land och vadning fungerar på de flesta platser. Det finns även bryggor vid några sjöar, varav två sjöar har handikappsanpassade bryggor. Det finns även möjlighet att hyra båt i fem sjöar på området.


Sjöarna är indelade efter fiskesätt - flugfiske, spinnfiske och mete. Några sjöar är kvoterade och är upplåtna endast för flugfiske, vissa är hyrsjöar och kan hyras för företag eller sällskap. Vintertid bedrivs pimpelfiske i samtliga kortsjöar, men inte i de kvoterade sjöarna eller hyrsjöarna.
 In der Gegend gibt es
zugänglich
Wasser. Für weitere Informationen
Kontakt Hökensås Sportfiske AB.
 Das Gebiet verfügt über eine oder mehrere "Put-and-take" mit Spiel Fischen besetzt -fiskevatten.

Spezies


Barsch

Normal

Hecht

Normal

Forelle

Normal

Plötze

Wenig

Ukelei

Wenig

Schleie

Selten
 

Org ID: 1008, Area 995

Hökensås Sportfiske AB

Logo Hökensås Sportfiske AB

Hökensås Sportfiske AB är ett helägt dotterbolag till Hushållningssällskapet Skaraborg och grundades redan 1957. I mer än 60 år har vi erbjudit fiske året runt, efter öring och regnbåge, i 30 naturliga sjöar i unik vildmarksmiljö inom Hökensås naturreservat.


Kontakt

0502-230 00  

Angelgewässer in der umgebung

Baltak
Risbrodammen
Risbrodammens FVOF
Mullsjön
Stråken

iFiskes verbundenen Gebiete in Västra Götalands län

iFiskes verbundenen Gebiete in Jönköpings län
 Warenkorb ist leer.

http://reservdelar24.se