Alarpasjöarnas FVOF

 
  Västra Götalands län / Ulricehamn Kommun.

Välkommen att fiska i Alarpasjöarnas fiskevårdsområde. Området omfattar sjöarna Bredsjön, Agnsjön, Kroksjön och Lillesjön. Sjöarna är relativt grunda och har bra gäddfiske samt rikliga bestånd av mört och braxen. Trots att sjöarna är små och grunda fångas ofta fina gäddor. Gädda över sex-sju kilo fångas frekvent och är en spännande upplevelse på grunt vatten. Spinnfiske med grundgående beten eller gäddflugfiske rekommenderas. Abborren är generellt ganska småvuxen även om  fina fiskar förekommer ibland. Vissa av sjöarna är ganska otillgängliga, men Bredsjön är lättåtkomlig. 

AKTUELLT 2018: 

OBS!! MISSA INTE VÅR GÄDDTÄVLING - LÄS MER UNDER "FILER FÖR NEDLADDNING"! OBS! EFTERSOM VI INTE FICK IN NÅGRA REGISTRERADE GÄDDOR MED FOTO 2017 FORTSÄTTER TÄVLINGEN  UNDER 2018. FÅNGSTRAPPORTERA GÄDDA MED TYDLIGT FOTO OCH STÖRSTA GÄDDAN VINNER GÄDDBETEN FÖR MOTSVARANDE 800 KR. ÅTERUTSÄTTNING REKOMMENDERAS AV STOR FISK!

ISMETE/ANGELDON tillåts fr.o.m. 2017. Vi har ett speciellt dagkort för detta och man får fiska med 5 ismetespön/angeldon per person. Vid fiske med angeldon rekommenderas användning av vanlig trekrok eftersom den traditionella kroken vid angeldonsfiske varken är schysst mot betesfisk eller gädda. 

Under årsstämman togs beslut om att BREDSJÖN SKA PROVFISKAS 2018. Provfisket kommer att ske en natt under sommaren med standardiserad metodik och 8 nät. Vi ber alla som vistas på sjön då att låta näten vara ifred och hålla ut avståndet. 

 

 


Fiskarter


Gädda

Rikligt

Mört

Rikligt

Braxen

Rikligt

Abborre

Vanlig

Sutare

Normalt

Ål

Normalt

Lake

Sällsynt
 

Org ID: 510, Area 470

Alarpasjöarnas FVOF


Kontaktpersoner

Andreas Johansson
Tel: 070-9849296
E-post: Johansson
Tel: 070-898 84 41
E-post: >

  
  

Filer för nedladdning


GÄDDTÄVLING 2017

Fiskeområden i närheten av Alarpasjöarnas FVOF

Mogden
Björkens FVOF
Övre Åsundens FVOF
Övre Åsunden
Nöresjöns FVOF

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se