Ånimmens FVOF

Ånimmen

Ånimmen är en avlång ( 12 km ) sprickdalssjö med klart vatten nära Vänern. Här finns rika möjligheter till fiske, bad, paddling, och segling. Vintertid bjuder isarna in till pimpelfiske och skridskoturer. Kring sjön finns flera skyddade naturområden med vandringsleder och botaniska sevärdheter. Sjöns största djup är 33 meter och förbinds med Dalslands kanal genom Snäcke sluss.

Ånimmen har ett varierat fiskbestånd. Abborre, gädda, ål, lake, braxen och mört är några av de naturligt förekommande fiskarna. Utsättning av lax, öring och röding sker regelbundet. Isättningsramp finns vid Lunneviken ca 4 km söder om Ånimskogs kyrka.

Fiskarter


Abborre

Vanlig

Gädda

Vanlig

Öring

Normalt

Röding

Normalt

Braxen

Normalt

Lax

Normalt

Lake

Normalt

Siklöja

Normalt
 

Org ID: 327, Area 289

Ånimmens FVOF

Logo Ånimmens FVOF
Ånimmens fiskevårdsområdesförening bedriver ett aktivt arbete med lokal fiskevård och för att förbättra servicen och tillgängligheten för dig som gästar vår sjö. Vi erbjuder olika varianter av fiskekort för sportfiske året runt. Vi har även en egen hemsida som du kan besöka. www.animmen.net

Kontaktpersoner

Ingvar Bäckström, Tel: 0532-25209, Mob. Tel: 070-8791221, ingvar.ba@telia.com


  
  

Filer för nedladdning


Animenfolder_2013.pdf

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av Ånimmens FVOF

 • Ärrsjön
 • Närens FVOF
 • Käppesjö M Fl Sjöars FVOF
 • Råvarp
 • Ängebytjärnet

iFiskes anslutna områden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se