Boarums o Gölhults FVO

Boarumegöl, Hägern

Sjöarna Boarume göl och Hägern ligger vackert omhärdade av skogsmark med inslag av berg och uddar mot vattnet. Området finns i Oskarshamns kommun i Småland, strax nordost om Kristala. I sjöarna finns möjlighet både till sportfiske och kräftfiske (Särskilt kort). Båda sjöarna ingår i Viråsystemområdet, vilket utmynnar i Östersjön strax norr om Oskarshamn genom Virån.

Fiskarter som finns i Hägern är: Gädda, abborre, sutare, braxen, sarv, mört och signalkräftor. I Boarume glöm finns samma fiskar som i Hägern, men här har det också inplanterats gös och signalkräftor.

Beträffande båt finns det en i varje sjö, som kan beställas för varje dag genom Max Adolfson för ca 60:-/dag (Tel: 0491-73036). Det är också möjligt att ta med och lägga i en egen båt.

Fiskarter


Gädda

Rikligt

+10 har registrerats.

Abborre

Rikligt

Mört

Vanlig

Gös

Vanlig

Signalkräfta

Vanlig

Braxen

Normalt

Sutare

Normalt

Havsöring

Sällsynt

Lax

Sällsynt
 

Org ID: 137, Area 103

Boarums o Gölhults FVO

Boarums och Gölhults fiskevattenområde ligger i Oskarshamns kommun. Området omfattar fiskesjöarna Boarume göl (Hela vattenområdet enligt karta, omfattande 12 har.), Boarum 1:1 och Gölhult 1:1, samt Högern (Boarums vattenområde enligt kartan omfattande 12 har.) samt Boarum 1:1.

  

Filer för nedladdning


boarum_karta.pdf

Andra fiskeområden i närheten av Boarums o Gölhults FVO

 • Hummeln
 • Marströmmens FVOF
 • Yxerns FVOF
 • Högsby-Emådalens FVOF
 • Gnöttlerns FVF

iFiskes anslutna områden i Kalmar län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se