Linsell-Ransjö FVO

 

Linsell-Ransjö

Linsell och Ransjö ligger mitt i härliga Härjedalen. Byarna är belägna vid Ljusnans strand, med det mäktiga Sonfjällsmassivet i bakgrunden. Området är känt för ett fantastiskt fiske i både strida forsar och lugna vatten, ett rikt djurliv samt en storslagen natur. Här finns oanade möjligheter för avkoppling, men också för ett aktivt och innehållsrikt friluftsliv.

Där Ljusnan rinner genom Linsell-Ransjö FVO finns några av övre Ljusnans sista naturliga forsar och strömmar. Här står fina harrar, öringar och lurar. Förutom Ljusnan ingår också ca 25 km av den nedre delen av Rånden. Valmen är ett biflöde till Rånden, ca 10 km av Valmen ingår i Linsell-Ransjö Fiskevårdsområde upp mot Sonfjället. De fiskarter som finns inom FVO är inte bara harr och öring. I de lugnare delarna av Ljusnan och i Linsellsjön finns det gädda, sik och abborre.

  • Området Ljusnan: Området sträcker sig från Ortholmen i norr till strax nedanför fallen i Linsellborren, en sträcka på ca 25 km. Här finns många bra fiskeställen, men kanske vi särskilt vill nämna Ransjöforsen, Sveaforsen och Linsellborren. Förutom ädelfisken finns möjligheter att få fin abborre och stor gädda.
     
  • Rånden: Rånden är en grund, outbyggd å med många fina sträckor där harr och öringar står. Just Rånden är en mycket uppskattad älv som lockar fiskare från mellan- och södra Sverige. Den är återställd efter att varit stenrensad då flottningen pågick.
     
  • Valmen: Valmen är ett biflöde till Rånden. Just Valmen, eller Valmån lockar flugfiskare som vill ha harr på kroken.
     
  • Tjärnar: Förutom de strömmande vattnen inom området finns några tjärnar där det planteras ut fisk. I mån av tillgång sätts röding ut i en tjärn, i en annan tjärn planteras regnbåge och öring sätts ut i 4 tjärnar. Vi sätter ut fisk i dessa tjärnar i slutet av maj och i oktober. (Se vår hemsida www.linsell.se vilka tjärnar som är aktuella.)

 

Org ID: 56, Area 9

Linsell-Ransjö FVO

Linsell-Ransjö FVO har ett stort engagemang att bevara den unika miljön här i hjärtat av Härjedalen.

Vår vision är att vårda fiske och mark, för att ge vår och kommande generationen en möjlighet att uppleva den unika miljön vi förvaltar.


Kontaktpersoner

Göran Östh:
0680-22010
0705-826973
  
  

Andra fiskeområden i närheten av Linsell-Ransjö FVO

 • Glissjöberg-Mosätts FVOF
 • Hån-Vemdalens Fiskevårdsområde
 • Hedeviken
 • Orrmosjön, Stensjön, Härjeån, mfl.
 • Svegssjön, Ljusnan, Hundsjön, Öratjärn mfl

iFiskes anslutna områden i Jämtlands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se