SFK Pelikanen

 

Storsjöns FVO utan Bolån (Borås)

Välkommen till Storsjöns FVO och SFK Pelikanen!

Vi håller till vid Storsjön som ligger ca 1 mil söder om Borås och erbjuder en fantastisk vildmarkskänsla.
Där kan man fiska i våra 19 sjöar. Man kan även vandra leden runt Storsjön. Upptäcka den vackra natur och se spår efter det gamla kulturlandskapet.

Storsjön är en skapad sjö. För att bättre kunna styra vattentillgången, så beslutade Rydboholmsbolaget AB att anlägga ett vattenmagasin 1905. Arbetet med att spränga en tunnel var klart 1909 och Storsjön var full med vatten 20 januari 1910. Då hade nivån höjts med 10 meter.
Ett helt landskap med gårdar och jordbruk låg nu under ytan och har givit namn åt flera vikar. Storsjön är ca 150 ha och innehåller mer än 8 miljoner m3 vatten. Har ett medeldjup på ca 5,8m och djupast är den 22,5m.
På grund av regleringen i sjön så finns inte mycket strandvegetation. I sjön finns det abborre, brax, gädda, gös, mört och ål. Gösen är fredad 1/5 t.o.m 15/6 min. mått är 45 cm.
Fågellivet är också en del av Storsjön. Där häckar varje år storlom, storskrake, knipa, skogssnäppa och drillsnäppa och ibland har vi även ett par fiskgjusar.

I området ingår också Abborratjärn, Abborrasjön, Björsjön, Duvesjön, Furesjön, Galtatjärn, Gäddesjö, Kroksjön, Lilla Älsjön, Lomsjö, Madtjärn, Orrleketjärn, Rönnesjö, Skallasjön, Skallatjärn, Stora Älsjön, Storsjön, Vänesjön och Ängsjön.


Fiskarter


Abborre

Vanlig

Gädda

Vanlig

Gös

Vanlig

Isatt 160 kg/år 2016/17

Mört

Normalt

Braxen

Normalt

Ål

Lite
 

Org ID: 285, Area 246

SFK Pelikanen

Logo SFK Pelikanen

Pelikanen är en stor fiskeklubb, med ca 100 medlemmar.
I huvudsakligen är syftet med föreningen sportfiske i sjöar och hav. Vi håller det på en hobby nivå men det finns även de som tävlingsfiskar. Det finns olika sektioner inom klubben i följande Insjö, flugfiske, trolling och hav och vi följer Sportfiskarnas stadgar.


Kontaktpersoner

Christer Sten 033-294149 el 070-5591498 (Kassör/Hemsida)
Christer Norberg 033-291633 el 076-888 50 57 (Ordförande)  

Filer för nedladdning


285-karta.pdf

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av SFK Pelikanen

 • Bosjön mfl sjöar
 • Pickesjön
 • Sävsjön (Borås,Mark)
 • Viaredssjön
 • Ryssbybäcken

Fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se