Blåbergslidens Fiskeklubb

 

Tvärträsket och St. Blåbergsträsket

Under 60-talet behandlades sjöarna så att det finns enbart ädelfisk Dessa sjöar ligger högt belägna på lagom avstånd från Skellefteå för att göra en dags- eller kvällsutflykt. Det tar ca 40 min från Skellefteå med bil.

Vill du ha en stund i väldigt skön naturmiljö utan störande bil eller stadsljud, ja då är detta stället dit du skall åka!

Vid båda sjöarna finns det ett antal vindskydd med grillplatser samt dass. Det finns en stor fin handikappbrygga vid Stora Blåbergsträsket.

Vi har satsat på att plantera enbart röding och laxöring. Förutom det så finns det bäckforell som föreningen metar upp ur bäckarna som rinner ut ur sjöarna. Planteringarna görs på hösten i samband med stängning av vattnet, normalt från sista September fram till frampå vårvintern när vi gör nypremiär, exakta datum anslås vid sjöarna samt vid fiskekortsautomaten.

Rödingen tar bäst på vintern samt veckorna direkt efter att isen rivit men nappar självklart under hela säsongen. Laxöringen kan man också få under hela säsongen. Absoluta höjdpunkten för alla torrflugefiskare kommer vid midsommar +- någon vecka i samband med att sandsjösländan kläcks.
Lyckas man inte kroka dem så kan man få se hur det kokar i samband med kläckningen!

Varje år tas det öringar på mellan 3-5 kg under denna period, dessa är sådana som varit i sjön ett antal år och fått den karakteristiska mörka kopparfärgen.

Fiskekort och båtar

Köpes i automat på anvisad plats efter landsvägen.
Det finns några båtar att hyra vid Stora Blåbergsträsket.

Plats och kostnad finns anvisat vid kortautomaten.
Förutom detta finns det ett antal båtar som är olåsta som är märkta med namn och telefonnummer, dessa kan man få låna om man ringer och kollar med ägaren.

Flytringar är självklart välkomna samt att det även vid Stora Blåbergsträsket finns väg ända ner till vattnet för att kunna lossa medhavd båt.
 I området finns tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, kontakta Blåbergslidens Fiskeklubb.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.

 

Org ID: 187, Area 147

Blåbergslidens Fiskeklubb

Våra fiskevatten består av två sjöar, Tvärträsket och Stora Blåbergsträsket. Vi vårdar vattnen och planterar ut fisk i dessa.  

Andra fiskeområden i närheten av Blåbergslidens Fiskeklubb

 • Stora Bygdeträsket FVOF
 • Storsandsjöns FVO
 • Skellefteälven (Skelleftå stadskärna)
 • Nedre Bureälven
 • Rickleå Samfällighetsförening

iFiskes anslutna områden i Västerbottens län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se