Movänta FVOF

 

Försjön

Försjön ligger i ett naturskönt område en kilometer norr om Hult samhälle öster om Eksjö. Sjön är ett Natura 2000 område med höga naturvärden.

Försjön är en djup och näringsfattig källsjö i de övre delarna av Emåns avrinningsområde. Fisket karaktäriseras av förhållandevis bra abborr- och gäddfiske. Försjön har en varierande bottenstruktur med stora variationer i djup och bottenkaraktär. Försjöns största vattendjup är uppmätt till 25,5 m och medeldjupet är 7,8 m. Stränderna är mestadels av sand och sten. Vegetationen består av glesa vassar och kortskottsväxter.

Den djupkarta som finns för nedladdning på iFiske är en äldre karta, det finns en bättre version att köpa vid Movänta Camping.

Fiskarter


Abborre

Vanlig

Gädda

Vanlig

Mört

Vanlig

Siklöja

Vanlig

Lake

Lite

Sarv

Lite

Ål

Sällsynt

Bergsimpa

Sällsynt

Björkna

Sällsynt
 

Org ID: 303, Area 264

Movänta FVOF

Försjön är en näringsfattig sjö med god vattenkvalite och ingår i Emåns sjösystem. Försjön är ett Natura 2000 område med höga naturvärden. Fiskevårdsföreningen vill verka för att säkerställa ett uthålligt nyttjande av fiskbestånden.

Kontaktpersoner

Torbjörn Johansson
Movänta 3
575 92 Hult
070-3139124

  
  

Annonser

En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.
Smålands turism - Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.

Andra fiskeområden i närheten av Movänta FVOF

 • Skedesjön, Kyrkesjön, Smedhemsån
 • Solgen
 • Ryningsholms FVOF
 • Ingarpssjön
 • Västra Lägern

Fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se