Mjörns FVOF

Mjörn

Mjörn med sitt rika fågelliv och sitt artrika fiskebestånd är en pärla. Det är ett varierande fiske från att meta, vertikalfiska till att trolla vilket gör att man kan anpassa sitt fiske efter det man vill fiska på ett omväxlande sätt, från att fiska på grunt vatten till att fiska pelagiskt på 20-50m.

Man har ett intensivt arbete med att få till en bra stam av öring i systemet, vilket har visat sig att inte vara så lätt. Därför uppmanas att man återutsätter fångad öring med varsam hand, samt rapporterar in fångstplats och storlek på fisken och om den var fett fenklippt.

Sjön är ett litet innan-hav och blåser gärna upp lätt till grov sjö på meter vågor, detta gör att man skall iakta stor respekt för sjön. Nämnas bör även att det är en ström sjö. Med många öar i sjön så ger den ett intryck av att vara en skärgård. En av öarna Risön är ett natur reservat. Dit brukar Ångbåten Herbert ha sina turer under sommaren från Alingsås. Mjörn med sitt varierande landskap ger en fin naturupplevelse och njutning för både kropp och själ.

Välkomna att besöka detta ”innanhav”

Fiskarter


Gös

Vanlig

Abborre

Normalt

Gädda

Normalt

Mört

Normalt

Lake

Normalt

Braxen

Lite

Id

Lite

Sutare

Lite

Ål

Lite

Öring

Sällsynt
 

Org ID: 170, Area 138

Mjörns FVOF

Logo Mjörns FVOF

Mjörns FVOF förvaltar fisket i Mjörn som ligger i Alingsås och Lerums kommun ca 35 km NO om Göteborg. Ytan är ca 57 kvkm och har ett största djup på ca 52m. Det finns många olika stora öar i sjön och någon är bebodd året om. Sjön har ett så kallat innanhav där djupet ligger på mellan 20-40 m. Här finns det Siklöja och Nors som föda till den pelagiskt levande fisken som bl.a. Gös och Insjö-öring som är klassad som riksintressant. Nära till Göteborg med Tyskland terminalen och Landvetter flygplats.  
  

Filer för nedladdning


Mjorn_Zoner.jpg

Annonser

Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
Tivedsporten Eco Camp - Campen för DIG med intresse för naturnära upplevelser!
En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.

Andra fiskeområden i närheten av Mjörns FVOF

 • Sävelångens FVOF
 • Valsjön
 • Färgensjöarna, Stora och Lilla Färgen
 • Uspen, Lensjön
 • Antens FVOF

iFiskes anslutna områden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se