Allgunnens FVO

 

Allgunnen (Sävsjö)

Gäddfisket är nog det som lockar de flesta sportfiskare till Allgunnen, som är ett riktigt storgäddvatten. Och man förstår dem, för vad inom sportfisket kan ge ett sådant adrenalinpåslag som när en gädda hugger stenhårt över ett snabbt fiskat jerkbete? Fisk på upp till 19 kilo finns dokumenterat från sjön.

Allgunnen är med sina 1380 hektar Sävsjö kommuns största sjö och är relativt flikig till formen, med flera stora vikar. Sjön hyser utöver sina grova gäddor ett bestånd av storvuxen lake och fina abborrar. I Allgunnen häckar storlom, fiskgjuse, småskrake och lärkfalk. Dessutom finns kolonier av häger och fisktärna.

Isättningsramp (låst med bom) tillhandahålls av båtklubben i Rörvik och båtklubben i Lammhult. Dessutom finns en ramp i höjd med Sanden på sjöns västra sida (se karta, kontakta Kurt Lindström 0472-260683, 070-699 87 41). Båtar kan gå att hyra av vissa båtägare kring sjön om man frågar snällt. Det finns också goda möjligheter att fiska från land. 

Minimimått för gädda: 45 cm.

 


 

Org ID: 225, Area 185

Allgunnens FVO

Allgunnens FVO förvaltar fisket i Allgunnens fiskevårdsområde. Allgunnen är med sina 1380 hektar Sävsjö kommuns största sjö.


Kontaktpersoner

Jan-Ola Nilsson:
0472 - 26 10 64
070 - 311 07 28
janola49@telia.com  
  

Filer för nedladdning


allgunnen_djupkarta.pdf

Annonser

En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.
Smålands turism - Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.

Andra fiskeområden i närheten av Allgunnens FVO

 • Värmen
 • Lammen
 • Hillen och Rydsjön
 • Övningen, Furusjön, Myingen mfl
 • Norrsjön, Sörsjön, Degerå

Fiskeområden i Jönköpings län

Fiskeområden i Kronobergs län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se