Allsarpasjöns FVO

Allsarpasjön, Brohultssjön & Mossjön

Allsarpasjöns fiskevårdsområde erbjuder fiske i tre sjöar om totalt 330 hektar och är till större delen omgärdat av skogsbevuxna marker. I sjöarna kan den drivne fiskaren få uppleva ett riktigt trevligt fiske efter abborre och gädda. Bland de häckande fåglarna i fiskevårdsområdet märks bland annat storlom och lärkfalk. Dessutom häckar strömstare kring de strömmande vatten som finns i anslutning till Allsarpasjöns fiskevårdsområde.

Allsarpasjön
Den 220 ha stora Allsarpasjön är en mycket grund sjö, med ett maxdjup på endast 3 meter. Sjön erbjuder ett intressant fiske efter gädda och abborre. Abborrar kring halvkilot och mer därtill är vanligt förekommande. Rudan är talrik och lätt att komma till tals med under vårens mete.

Båt finns för uthyrning. Kontakta Bennie Gunnarsson 0705 - 91 59 21, 0382 - 24 144. Wåge Claesson 0733 - 10 49 26, 0382 - 25 029.

Brohultasjön
Brohultasjön är förbunden med den större Allsarpasjön genom en kort kanal i sydväst. Inte mycket fiske bedrivs i sjön. Tyvärr saknas båtramp och inga båtar finns i nuläget för uthyrning i sjön.

Mosjön
Den mindre sjön Mosjön, belägen strax väster om Allsarp ingår också i fiskekortet. Även här finns goda möjligheter till ett trevligt abborr- och gäddfiske. Ladda ner djupkarta!

 

Org ID: 226, Area 186

Allsarpasjöns FVO

Allsarpasjöns fiskevårdsområde förvaltar fisket i tre sjöar om totalt 330 hektar.  

Filer för nedladdning


mosjon_djup.pdf

Annonser

En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Smålandsfiskarna - En sagolik plats i hjärtat av Småland. Vakande öring och regnbåge i fin kvalité. Vi erbjuder fiske, boende, mat, kurser i både fiske och jakt m.m.
Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.
Smålands turism - Få områden i Sverige bjuder på ett så varierande sportfiske som Småland.

Andra fiskeområden i närheten av Allsarpasjöns FVO

 • Norrsjön, Sörsjön, Degerå
 • Hillen och Rydsjön
 • Värmen
 • Vrigstadortens FVOF
 • Vrigstadortens FVO

iFiskes anslutna områden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se