Vidösterns FVO

 

Vidöstern

  Jönköpings län und Kronobergs län / Värnamo und Ljungby Gemeinde.

Sjön Vidöstern är en av smålands större sjöar med sin längd på 22 km sträcker den sig från Värnamo i norr till Dörarp/Vittaryd i söder och ingår i Laganåns vattensystem. Fiskeområdet omfattas av sjön Vidöstern, Färsjön, Prostsjön och Laganån nedströms Karlfors damm till Vidöstern, från Vidöstern till kraftverksdammen i Hallsjö, Toftaån upp till Flåren. Området utanför Vidösterns samhälle ingår ej. (Se detaljkarta).

Sjön är klassad som riksintressant för det rörliga friluftslivet och är en av södra Sveriges populäraste gösfiskesjöar med fångster på över 10 kilo! Vidöstern är en stor sjö med ett bra fiske efter gädda, gös och abborre som passar för spinnfiske och trollingfiske, men det får även fiskas med långrev och nät. Det är även ett trevligt vatten för metare med braxen, mört, lake, sik, siklöja, sutare och ål.

Sjön har varierande djupförhållanden med väl markerade grund för att säkrare kunna köra båt. Det finns väl utbyggda rampsystem i båda ändar av sjön och även på mitt av sjön. Största delen av sjön har sandbotten, därför finns det många fina bad- och rastplatser utefter sjökanten och ute på öarna. Färjansö och Långö är naturreservat och där måste särskild hänsyn visas mot natur och djurliv, t.ex. är det landstigningsförbud på Långö under fåglarnas häckningstid. Mer information måste du skaffa dig på plats om angöring blir aktuell.


Spezies


Hecht

Reichlich

Zander

Reichlich

Barsch

Verbreitet

Plötze

Normal

Brasse

Normal

Lavaret

Normal

Quappe

Normal

Schleie

Normal

Aal

Normal
 

Org ID: 355, Area 314

Vidösterns FVO

Fiskevårdsområdet omfattas av sjön Vidöstern, Färsjön, Prostsjön, Laganån nedströms Karlsfors damm till Vidöstern, från Vidöstern till kraftverksdammen i Hallsjö, Toftaån upp till sjön Flåren.


Kontakt

Anders Berglund:
0724 - 54 11 14  
  

Angelgewässer in der umgebung

Flåren
Vällingasjön
Furen
Lagan, Ruskån och Härån
Hindsen

iFiskes verbundenen Gebiete in Jönköpings län

iFiskes verbundenen Gebiete in Kronobergs län
 Warenkorb ist leer.

http://reservdelar24.se

455007
Angelkarten ausgestellt
56792
Fänge
662
Gewässer