Alarpasjöarnas FVOF

 
  Västra Götalands län / Ulricehamn kommun.

Välkommen att fiska i Alarpasjöarnas fiskevårdsområde. Området omfattar sjöarna Bredsjön, Agnsjön, Kroksjön och Lillesjön. Sjöarna är relativt grunda och har bra gäddfiske samt rikliga bestånd av mört och braxen. Trots att sjöarna är små och grunda fångas ofta fina gäddor. Gädda över sex-sju kilo fångas frekvent och är en spännande upplevelse på grunt vatten. Spinnfiske med grundgående beten eller gäddflugfiske rekommenderas. Abborren är generellt ganska småvuxen även om  fina fiskar förekommer ibland. Vissa av sjöarna är ganska otillgängliga, men Bredsjön är lättåtkomlig. 

ISMETE/ANGELDON tillåts fr.o.m. 2017. Vi har ett speciellt dagkort för detta och man får fiska med 5 ismetespön/angeldon per person. Vid fiske med angeldon rekommenderas användning av vanlig trekrok eftersom den traditionella kroken vid angeldonsfiske varken är schysst mot betesfisk eller gädda. 

Enbart 4-taktsmotorer och elmotorer är tillåtna i fiskevårdsområdet, inga 2-taktsmotorer. Detta eftersom området ingår i de övre delarna i Viskans avrinningsområde och därmed ingår i vattenskyddsområdet för Borås stad.

För att följa upp hur gäddbeståndet i vårt område utvecklas så rekommenderar vi alla som fiskar i vårt fiskevårdsområde att fångstrapportera efter varje fisketillfälle. Fångstrapportering kan ske dolt om du inte önskar att det ska synas publikt, då når det bara oss i Alarpasjöarnas fvof och kan ändå utgöra ett underlag för förvaltningen av vårt fiske. 

 

 

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.

Fiskarter


Gädda


Rikligt

Mört


Rikligt

Braxen


Rikligt

Abborre


Vanlig

Sutare


Normalt

Ål


Normalt

Lake


Sällsynt
 

Alarpasjöarnas FVOF

Organisationsnummer: 202100-2288*

*Registerhållande myndighet (t.ex. en Länsstyrelse)
Kundnummer: 510, Område: 470.

Kontaktpersoner

Andreas Johansson
Tel: 070-9849296
E-post:

Rikard Johansson
Tel: 070-898 84 41
E-post:  
  

Fiskeområden i närheten av Alarpasjöarnas FVOF

Mogden
Övre Åsunden
Ås-Tolken
Grosken
Fästereds SFF

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.