Alarpasjöarnas FVOF

 
  Västra Götalands län / Ulricehamn Kommun.

Välkommen att fiska i Alarpasjöarnas fiskevårdsområde. Området omfattar sjöarna Bredsjön, Agnsjön, Kroksjön och Lillesjön. Sjöarna är relativt grunda och har bra gäddfiske samt rikliga bestånd av mört och braxen. Trots att sjöarna är små och grunda fångas ofta fina gäddor. Gädda över sex-sju kilo fångas frekvent och är en spännande upplevelse på grunt vatten. Spinnfiske med grundgående beten eller gäddflugfiske rekommenderas. Abborren är generellt ganska småvuxen även om  fina fiskar förekommer ibland. Vissa av sjöarna är ganska otillgängliga, men Bredsjön är lättåtkomlig. 

ISMETE/ANGELDON tillåts fr.o.m. 2017. Vi har ett speciellt dagkort för detta och man får fiska med 5 ismetespön/angeldon per person. Vid fiske med angeldon rekommenderas användning av vanlig trekrok eftersom den traditionella kroken vid angeldonsfiske varken är schysst mot betesfisk eller gädda. 

Enbart 4-taktsmotorer och elmotorer är tillåtna i fiskevårdsområdet, inga 2-taktsmotorer. Detta eftersom området ingår i de övre delarna i Viskans avrinningsområde och därmed ingår i vattenskyddsområdet för Borås stad.

Bredsjön provfiskades under 2018. Resultat kommer att läggas upp här då det är klart. 

 

 

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Gädda

Rikligt

Mört

Rikligt

Braxen

Rikligt

Abborre

Vanlig

Sutare

Normalt

Ål

Normalt

Lake

Sällsynt
 

Org ID: 510, Area 470

Alarpasjöarnas FVOF


Kontaktpersoner

Andreas Johansson
Tel: 070-9849296
E-post:

Rikard Johansson
Tel: 070-898 84 41
E-post:  
  

Fiskeområden i närheten av Alarpasjöarnas FVOF

Mogden
Övre Åsunden
Ås-Tolken
Fästereds SFF
Ätran (Kölaby Hästhagen - Knektakvarn Blidsberg)

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se