På iFiske kan du enkelt söka efter fiskevatten där du som ung får fiska fritt!
Det är bara att knappa in din ålder nedanför så hittar du enkelt de vatten där du får fiska. Tänk bara på att läsa fiskereglerna noga innan du ger dig iväg, då det ofta finns viktiga tillägg och undantag.

Din ålder
Var vill du fiska?

 Information om fritt fiske för barn och ungdomar!

Allemansrätten gör att vi kan vistas nästan var vi vill i den svenska naturen bara vi inte stör eller förstör. Men fiske ingår inte i allemansrätten och fritidsfisket är inte fritt från regler.

Det finns ingen regel eller lag i Sverige som säger att att barn och ungdomar får fiska gratis på grund av sin ålder, utan detta varierar från område till område. Sverige är uppdelat i tusentals fiskeområden, alla med sina egna regler och bestämmelser. Nästan alla är dock väldigt positiva till att en ung generation får chansen att prova på sportfisket.

Alla har rätt att fiska med handredskap i havet, utmed kusten och i de fem stora sjöarna Vänern, Vättern, Mälaren, Hjälmaren och Storsjön i Jämtland. I alla andra vatten krävs dock ett tillstånd från de som äger fisket, oftast genom att du köper ett fiskekort som ger dig rätt att fiska under en viss tid.

 

 Din varukorg är tom.