Arjeplogströmmarnas FVOF

 

Arjeplogströmmarna, Naurasjöarna och Uddjaure

  Norrbottens län / Arjeplog kommun.

Fiskevårdsområdet mellan Hornavan och Uddjaure är ett unikt natur- och fiskeområde. Allt finns inom gångavstånd från tätorten. Fiskevattnet fördelas på ett stort antal områden, samt Naurasjöarna och liten den av Navjaur och Uddjaure (se karta), som erbjuder ett varierat och bra fiske. Sportfisket sker framför allt efter harr och sik men strömmarna är även kända för sina fina öringar. Vaukaströmmarna har handikappramper och på ett flertal platser finn rastplatser och toaletter.

Notera att vi inför säsongen 2023 har infört baglimit! Högst 1 öring/dag och högst 3 harrar/dag får tas upp från våra vatten på varje fiskekort! Vi har minimimått på 30 cm för öring. 

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Arjeplogströmmarnas FVOF.

Fiskarter


Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Öring


Vanlig

Harr


Vanlig

Lake


Sällsynt
 

Arjeplogströmmarnas FVOF

Föreningen bildades 1988. Fiskevattnet ligger centralt i Arjeplog mellan Uddjaure och Hornavan. Vårt mål är att fisket i Arjeplogströmmarna ska vara tillgängligt för alla! Vi arbetar för att kunna hålla en god service, som ved till eldplatser, soptunnor och toaletter. Vi hoppas att våra besökare uppskattar de grillplatser och rensbord vi erbjuder. Vi i styrelsen har ett stort engagemang att bevara den unika miljön runt våra strömmar. Vår vision är att vårda fisket och mark, för att ge vår och kommande generationen en möjlighet att uppleva den unika miljön vi förvaltar.

I föreningen har vi 10 fisketillsynspersoner som bevakar området. Vi anser att bevakning är ett av våra viktigaste fiskevårdande uppdrag. 

 

Organisationsnummer: 899100-3768

Kundnummer: 3429, Område: 3488.

Kontaktpersoner

Ordförande:

Sven-Anders Holmström
070-2236221

Kontakta gärna vår ordförande (tillika ansvarig över bevakningen) om du har synpunkter på förbättringar inom vårt område. 

Upplever du att någon bryter våra regler så hör gärna av dig till Sven-Anders  

Fiskeområden i närheten av Arjeplogströmmarnas FVOF

Uddjaure, Uljajaure m fl vatten
Storasjöarna Arjeplogs Båt och Trollingklubb
Mellanströms
Kallön Storavan
Nordanås Fjällnäs SFF

Anslutna fiskeområden i Norrbottens län
 Din varukorg är tom.