Bolmens FVOF

 

Bolmen

  Kronobergs län, Jönköpings län och Hallands län / Gislaved, Värnamo, Hylte och Ljungby kommun.

Bolmen är Sveriges till ytan tionde största sjö, 185 km2. Den ligger mellan Småland och Halland, kantad av djupa tysta skogar. Närmaste stad är Ljungby, belägen vid E4 endast 20 km från sjön. Sjön ligger på en höjd av 140 m över havet och har över 300 öar. Den största av dem är Bolmsö som är förbunden med fastlandet via en bro på ena hållet och på andra hållet via en färja (avgiftsfri).

I Bolmen finns 24 fiskarter och med sina otaligt många öar och vikar som lämpar sig att fiska vid, har det blivit en populär sjö att fiska i. I det fiskrika vattnet finns till exempel gädda, gös, abborre, med lite tur kan du till och med dra upp en lax eller öring. I Bolmen finns det gott om rovfisk och en speciellt stark stam av gädda, gös och abborre, och alla tre finns också i stora exemplar.
(Källa: Wikipedia)

De vanligaste fiskarterna för sportfiskare är gädda, gös, abborre men även lake, ål, sutare och laxöring kan fångas i sjön.

Resan är enkel! Bolmen ligger vid E4:an och väg 25. Dessa vägar är de som du kan använda för att lättast nå sjön: E4 Helsingborg-Stockholm, Väg 25 Halmstad-Ljungby och väg 26 Halmstad-Jönköping.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 18 år.

Fiskarter


Gös


Vanlig

Braxen


Vanlig

Abborre


Normalt

Gädda


Normalt

Mört


Normalt

Lake


Lite

Ål


Lite

Gärs


Lite

Sik


Sällsynt

Siklöja


Sällsynt

Björkna


Sällsynt
 

Bolmens FVOF

Logo Bolmens FVOF

Bolmens Fiskevårdsområdesförenings syfte är att samordna fiskets bedrivande och fiskevården, främja fiskerättsägarnas gemensamma intressen med beaktande av de föreskrifter som gäller för fiskets utövande, samt att upplåta fiske till allmänheten.

Organisationsnummer: 829000-9920

Kundnummer: 118, Område: 85.

Kontaktpersoner
  
  

Filer för nedladdning


Invasiva arter information

Fiskeområden i närheten av Bolmens FVOF

Sjön Unnen
Unnens FVOF
Kösen
Lägerplatser Lagaleden (Ljungby kommun)
Bolmåns FVOF

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län

Anslutna fiskeområden i Hallands län
 Din varukorg är tom.