Boskvarnasjöns FVOF

  • Gös från Boskvarnasjön.
 

Boskvarnasjön, Lillesjön

  Jönköpings län och Kronobergs län / Uppvidinge och Vetlanda kommun.

Boskvarnasjön är en djup sjö med ett medeldjup på 5,5 meter och maxdjup på nästan 30 meter. Vattnet är lite silverfärgat till sin karaktär och omges av en vacker natur med berghällar och skog. Bottnen består mestadels av sten.

Fiskarterna som finns är gädda, abborre, sik, gös, mört och lake. Något enstaka exemplar av ål har förekommit. Vanligast är fångst av gädda och abborre. Gösen är grov i sjön och väger sällan under 2 kg. Den är därför lite svårare att fånga.

När det gäller beten, är spinnare i guld och koppar samt gälla färger abborrens favorit. Gös och gädda föredrar wobbler i naturliga färger som liknar mört, sik och abborre. Gäddan tas även gärna på skeddrag i silver typ Utö och Atom.

I Lillesjön, som är en del av Boskvarnasjön är det gäddan som dominerar. Lillesjön är som djupast ca 14 meter. Det kan löna sig att ta sig in till Lillesjön de dagar det inte nappar så bra i den stora delen. Detta då gäddorna här verkar ha en annan huggperiod än dom i stora delen av Boskvarnasjön.


Fiskarter


Gädda


Vanlig

Mört


Vanlig

Abborre


Normalt

Gös


Normalt

Sik


Normalt

Lake


Lite

Ål


Sällsynt
 

Boskvarnasjöns FVOF

Vi arbetar för att bevara och förbättra fisket i Boskvarnasjön samt Lillesjön med olika åtgärder så som kalkning, risvasbyggen, utsättning av fisk mm. Fiskevårdsområdesföreningen bildades 1980 och består av ca 12 markägare/fiskerättsinnehavare.

Båt finns att hyra.
För ytterligare information om båtuthyrning kontakta Jan Hultinsson, 076-6442700.

Organisationsnummer: 202100-2296*

*Registerhållande myndighet (t.ex. en Länsstyrelse)
Kundnummer: 632, Område: 592.

Kontaktpersoner

Stefan Grén

070-248 39 48  
  

Fiskeområden i närheten av Boskvarnasjöns FVOF

Änghultasjön
Hjärtasjön, Sörasjön, Kolsjön m.fl.
Bodasjön
Värnen (Trollebosjön)
Säljen.

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län
 Din varukorg är tom.