Etelhem Fiskekortsområde

 

Etelhem

  Gotlands län / Gotland kommun.

Välkomna till Etelhems fiskekortsområde! EteIhem är en levande socken på sydöstra Gotland med natursköna strövområden för hela familjen. Nu gäller fiskekortet för Sigvalde och Hageby träsk där hela familjen kan njuta av fiske, friluftsliv, bad och sköna skogspromenader.
Etelhems hembygdsförening är en aktiv och drivande förening som arbetar för en levande socken. På uppdrag av markägarna ser nu även föreningen till att upprätthålla ett tillgängligt och långsiktigt hållbart fiske i ett av socknens två träsk – Sigvalde och Hageby träsk. Fisket i träsken kan ske året runt och är lämpligt för såväl unga som vuxna.
Sigvalde träsk:
Sigvalde träsk är en av Gotlands många unika små insjöar som lokalt kallas träsk. Att ordet träsk används kan dock skapa förvirring då vissa är förvånansvärt djupa för sin storlek. Sigvalde träsk är ett bra exempel. Träsket är relativt litet med en yta på ca 5 ha, men med ett maxdjup på imponerande 16 meter så tillhör faktiskt träsket ett av de djupare på Gotland.
Sigvalde träsk med dess omgivningar är ett perfekt besöksmål för avkoppling i fin natur, svalkande bad, vandring längs med de slingrande stigarna och, inte minst, för fiske.
Fisket passar erfaren som oerfaren! Vattnet nås lätt från stranden eller genom att följa stigen längs med bergskanten och skogen på träskets södra sida.

Obs! Skyddsområde för flodkräfta.
Detta innebär att det i träsken är förbjudet att, utan föregående desinfektering, använda fiskeredskap och sjösätta båtar eller andra flytetyg som har använts i sötvatten utanför skyddsområdet.
Mer information om kräftskyddsområdet och desinfektering finns på skyltar vid träsken.

Välkommen att njuta av fisket och friluftslivet i Etelhem!

 

 

 

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 16 år.

Fiskarter


Abborre


Normalt

Gädda


Normalt

Sutare


Normalt
 

Etelhem Fiskekortsområde

Organisationsnummer: 834000-9011

Kundnummer: 3371, Område: 3430.

Kontaktpersoner

Ola Eriksson
0737 - 01 38 77


  

Fiskeområden i närheten av Etelhem Fiskekortsområde

Närsån
Wadet
Gothemsån Åminne
Muskan, Fjättern
Trosaån

Anslutna fiskeområden i Gotlands län
 Din varukorg är tom.