Bensjö FVOF

 

Flottringen, Bensjön, Bodtjärn Dysjön

  Jämtlands län / Bräcke kommun.

Flottringen: Naturskönt område med höga berg och många sandstränder, båtar finns för uthyrning. Det finns också fyra vindskydd och två platser för sjösättning av båt. Flottringen har branta sjöbottnar och ett djup kring 40 meter, det finns fyra större inlopp och ett utlopp. Lekbottnar för röding har ordnats och de fungerar, övrig fisk är grov öring, Gäddor i alla storlekar, stor fin abborre och fin sik.
Bensjön: Sjön ligger omsvept av byn Bensjö, relativt grund sjö 12 meter med en del djuphål och grund. runt sjön finns 4 vindskydd och två platser för att sätta i egen båt. Vintertid går Bräcke skoterklubbs led över sjön, så det underlättar för gående att ta sig ut på sjön. Här är gott om abborre, Gädda, mört, öring, harr, sik och det finns ål.
Bodtjärn: Liggandes mitt på skogen uppefter västgårdsbodarna, väg under sommarhalvåret, plogas upp på premiären i december. Annars är det skidor eller skoter som gäller. Tjärn med planterad röding och full i abborre, ett vatten som lockar många fiskare till premiären.
Dysjön: Ligger på gränsen mot medelpad, som även var gammal landsgräns mellan Norge och Sverige, där finns ett omnämt gränsröse från 1200-talet. Vägar finns på bägge sidor om sjön, och ett vindskydd efter skoterleden på den norra sidan av sjön. Söder om gamla stationen mot väster går gränsen för Bensjö FVOF mot Ånge medelpad. Fiskarter är Öring, Abborre, Gädda och sik.

 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Gäller bara i vissa vatten eller på vissa platser, se fiskeregler/kommentar
 Endast handredskap
 För Flottringen och Bodtjärn endast i sällskap med en målsman/vuxen som har giltigt fiskekort.

Fiskarter


Abborre


Rikligt

Gädda


Rikligt

Mört


Rikligt

Sik


Rikligt

Öring


Vanlig

Harr


Vanlig

Röding


Vanlig

Lake


Vanlig

Stensimpa


Vanlig

Bergsimpa


Vanlig

Nors


Normalt

Ål


Lite

Signalkräfta


Sällsynt

Flodkräfta


Sällsynt

Bäckröding


Sällsynt
 

Bensjö FVOF

Vi bedriver Fiskevård som gynnar de inhemska arterna och samtidigt kan erbjuda fiskerättsägare, ortsbor och övriga fritidsfiskare ett intressant och givande fiske. Vi kan erbjuda ett fiske för er som vill uppleva vildmarken och samtidigt en möjlighet att kunna använda egen båt

Organisationsnummer: 893201-7968

Kundnummer: 3168, Område: 3209.

Kontaktpersoner

Christer Olsson

0730569342

  

Fiskeområden i närheten av Bensjö FVOF

Rången, Kniptjärn, Djuptjärn m fl vatten
Revsundssjön, Grötingen, Skaltjärn m fl vatten
Övre Gimån
Sidsjön, Stugusjön, Blektjärn m fl vatten
Sösjön, Hemsjön, Gråssjön m fl vatten

Anslutna fiskeområden i Jämtlands län
 Din varukorg är tom.