Värmlands Karpförening

 

Forstjärn

  Värmlands län / Forshaga Kommun.

Forstjärn är belägen i Deje, Forshaga kommun och är ca 6 hektar stor. Maxdjupet är omkring 4 meter och botten består huvudsakligen av mjukare sediment. Det är en varierad sjö med olika typer av vegetation såsom bladvass, nate, näckrosor, kavedun och säv. Dessutom finns det gott om buskage och överhängande träd i strandzonen som erbjuder skydd och tillhåll för sjöns karpar.
2012 sattes det ut drygt 40 spegel- och fjällkarpar från Aneboda i sjön som visat bra tillväxt vid senare provfiske. De största har legat från 7 till strax under 10 kilo under 2017.

2016 Fyllde vi på med ytterligare 22 karpar, varav majoriteten var fina spegelkarpar mellan 2-5 kg från Aneboda.

 I området finns ett eller flera vatten för catch-and-release, dvs fiskarna återutsätts försiktigt efter fångst.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år. (Speciella regler eller undantag kan förekomma, Läs mer...)

Fiskarter


Sarv

Vanlig

Abborre

Normalt

Gädda

Normalt

Karp

Normalt

Ruda

Lite
 

Värmlands Karpförening

VKF arbetar ständigt med att hitta nya projekt, framförallt jobbar vi hårt med att hitta nya sjöar som vi kan i samverkan med fiskerättsinnehavare kan plantera ut karp i för att skapa framtida intressanta fiskevatten. Har du fiskerätt i en sjö eller känner till ett vatten som skulle vara lämpligt att utveckla till ett fiskevatten får ni gärna kontakta oss. Vi tar hand om allt från ansökan om utsättningstillstånd, samt därefter hämtning och utsättning av karp och slutligen till hjälp med försäljning av fiskekort och liknande.

Kundnummer: 369, Område: 330.

Kontaktpersoner

Pierre Wellander, Deje 0763118232  

Fiskeområden i närheten av Värmlands Karpförening

Klarälven, Dejeforsen
Klarälven (Torp-Forshaga)
Lusten
Visten, Smårissjön, Skivtjärn m.fl
Klarälven (Ullerud)

Anslutna fiskeområden i Värmlands län
 Din varukorg är tom.