Fredriksdalasjöns FVO

 

Fredriksdalasjön

  Jönköpings län / Nässjö Kommun.
 Här säljer vi ej fiskekort än!
iFiske säljer tyvärr inte fiskekort för denna organisation, utan här hittar du bara information om detta fiskevatten. Vi hoppas självklart på att i en framtid även kunna erbjuda fiskekort i Fredriksdalasjöns FVO. Vill du hjälpa oss? Ta gärna kontakt med Fredriksdalasjöns FVO och säg att du vill att de säljer sina fiskekort även via oss på iFiske.
Sydväst om Nässjö, just söder om samhället Fredriksdal ligger Fredriksdalasjön, en 177 hektar stor sjö med ett största djup på dryga tio meter. Fisket efter gädda, abborre och framförallt gös är vad som lockar merparten av sportfiskarna till sjön.
Fiskevårdsområdesföreningen i området är aktiv och håller sjöns gösbestånd på en fiskbar nivå genom förstärkningsutsättningar. På senare år har fisket varit riktigt bra och då och då får besökande sportfiskare jubla åt gösar i 5-7-kilos-klassen. Sjön hyser dessutom relativt goda bestånd av abborre och gädda. Fredriksdalasjön är flack i dess norra delar, men längre söderut brantar den av snabbare, och utanför ön i sydvästra delen ligger sjöns djuphåla på närmare 11 meter.

 

Org ID: 246, Area 207

Fredriksdalasjöns FVO

Båtramp och båt för uthyrning finns sydost om Fredriksdal i sjöns norra ände. Båten hyrs ut av Kenneth Petersson.
  
  

Filer för nedladdning


fredriksdalasjon.pdf

Fiskeområden i närheten av Fredriksdalasjöns FVO

Spexhultasjön
Ingsbergssjön, Handskerydssjön, Runnerydssjön
Gisshultasjön
Stora Nätaren
Norra Sandsjöns FVO

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.

http://reservdelar24.se