Gagnef-Mockfjärds FVOF

 

Grånssjön (karpfiske)

  Dalarnas län / Gagnef kommun.

Grånssjön vid Gagnef i Dalarna är en liten sjö på 3 hektar som är en av flera små så kallade isgropar som ligger vid sidan om Österdalälven i Gagnef och Djurås.

Miljön och naturen runt sjöarna är fantastisk och man känner sig nästan förflyttad till Tolkiens Sagan om ringen i Hobbitarnas Fylke. Med andra ord som gjord för långa karppass. Då varken tillflöden eller frånflöden existerar är det unika betingelser i vattnen som tillförs nytt vatten genom underjordiska källor. Vattnet är ej humusfärgat som många skogstjärnar utan klart med en karakteristisk dyig botten och näckrosor, nate och vattenliljor som huvudsaklig vegetation, fisk ses lätt om man använder polariserande glasögon t.ex. har sjön har i alla år tjänat som en sportfiskesjö med ett ganska bra bestånd av abborre och gädda samt mört.

OBS! Du löser bara karpfiskekort här, ska du meta abborre eller spinnfiska efter gädda är det vanliga fiskekortet i Gagnef-Mockfjärds FVOF som gäller även i Grånssjön.

 I området finns ett eller flera vatten för catch-and-release, dvs fiskarna återutsätts försiktigt efter fångst.

Fiskarter


Mört


Rikligt

Abborre


Vanlig

Gädda


Vanlig

Karp


Normalt

Fjällkarp


Normalt

Harr


Lite
 

Gagnef-Mockfjärds FVOF

Föreningen arbetar för ett hållbart fiske för vår och kommande generationer.

I fiskevårdsområdet ingår en stor variation av vatten med allt från spännande forsfiske efter harr och öring till fiske efter gammelgädda i såväl älvens lugnare partier som våra otaliga sjöar i området, abborre i fin storlek finns i de flesta vatten och put-and takefiske efter regnbåge i en del tjärnar och sjöar.

Vill man fiska karp kan man dessutom lösa ett speciellt karpfiskekort i Grånssjön och har då chansen på fjäll- och spegelkarp på över 10 kg. Karpfisket är ett tålamodsprövande och väldigt spännande fiske.

Organisationsnummer: 882601-5797

Kundnummer: 501, Område: 351.

  

Fiskeområden i närheten av Gagnef-Mockfjärds FVOF

Gimmen samt småtjärnar
Mockfjärd
Leksand Insjön
Övre Valsan, Mellan Valsan, Nedre Valsan mfl
Siljansnäs FVOF

Anslutna fiskeområden i Dalarnas län
 Din varukorg är tom.