Gula kortet Göteborg

  • Lyckat Abborrfiske Stora Delsjön
 
  Västra Götalands län / Göteborg kommun.

Med Gula Kortet på fickan och nyfikenheten som kompass kan du fiska dig igenom hela 60 olika fiskevatten i skilda naturmiljöer i Göteborgsområdet. Du får tillgång till milvis med strömmande vatten och mängder av vackra skogssjöar i Vättlefjäll och Härskogen.

 

Om Gula kortet Göteborg

Gula Kortets 60 vatten ger dig obegränsat med fiskemöjligheter. Faktum är att nästan alla sjöar och milvis med vattendrag i och kring Göteborg är med på ett och samma fiskekort, vilket är unikt. Dessutom är mångfalden mycket stor med allt från fiske efter lake och karp till storgäddor och rena flugfiskesjöar med självreproducerande öring.

Det är viktigt för oss att Gula Kortets vatten förvaltas väl. I flera vatten pågår därför fiskevårdsinsatser, främst för att förbättra möjligheterna för öring att leka. Ofta är det vandringshinder, som dammar och kraftverk, som orsakar problem för fiskens vandring och lek. Att återskapa vandringsvägar mellan sjöar och tillrinnande vattendrag är därför ett långsiktigt viktigt arbete. Andra fiskevårdsåtgärder inom Gula Kortets vatten är kalkning och att återföra sten till rensade sträckor. Utöver detta
övervakas många vatten genom exempelvis provfisken och vattenprovtagningar. Bland några av alla häftiga fiskemöjligheter kan nämnas de stora karparna i Härlanda tjärn, Delsjöarna och Surtesjön. Fisket i centrala Göteborg kan under vår och höst leverera riktigt bra abborrfiske. Vad gäller gädda är Sävelången tveklöst ett av regionens bästa vatten, men vi tipsar särskilt om Göta älv från Tingstadstunneln och upp till Kungälv som ganska outforskade sträckor med enorm potential. För den flugfiskeintresserade har vi öringsjöar i Vättlefjäll, Sörbergen och Delsjöområdet där enbart fiske med traditionell flugfiskeutrustning är tillåtet. I andra vatten gör vi
regelbundna utsättningar av regnbåge.

Läs mer om Gula kortet och de arter som finns där i Gula guiden.

Tävla i ditt Gula kortet vatten och vinn fina priser. Sportfiskarna presenterar Gula Ligan 

 

Områden som omfattas av Gula Kortet, vissa av dessa vatten har djupkartor som finns att titta på https://www.sportfiskarna.se/Fiske/Fiske-i-G%C3%B6teborg/Fiskevatten:

Amhults Damm, Bergsjön, Bredvattnet, Gravsjön, Grästjärnet, Gäddevatten, Göta Älv, Holmesjön, Hornasjön, Hållsjön, Häcksjön, Härlanda Tjärn, Högsjön, Idtjärnet, Iglatjärnen och Plogfoten, Klare Mosse, Lilla Härsjön, Lilla Stamsjön, Lysevattnet, Långevatten, Långevattnet, Lärjeån, Mölndalsån, Fattighusån och Gullbergsån, Nordre Älv, Nordsjön, Oxsjön, Prästtjärnen, Rellsjön, Rådasjön, Sisjön, Skrovtjärnet, Skyrsjön, Skärsjön, Smörvattnet och Skulevatten, Stensjön, Stora Härsjön, Stora Mölnesjön, Stora och Lilla Björsjön, Stora och Lilla Delsjön, Stora och Lilla Kroksjön, Stora och Lilla Kåsjön, Stora Stentjärnen, Surtesjön, Svarte Mosse, Sävelången, Säveån vid Partihallarna, Trollsjön, Tösjön, Vallgraven och Hamnkanalerna, Västra Långevattnet, Yxsjön, Åkersjön, Älsjön, Östersjön, Östra Långevattnet och Stora Björketjärnen.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Gula kortet Göteborg.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 I området finns ett eller flera vatten för catch-and-release, dvs fiskarna återutsätts försiktigt efter fångst.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 16 år.
 Ungdomar under 16 år får fiska utan fiskekort i alla Gula Kortets vatten, med samma regler som för kortinnehavare.

Fiskarter


Abborre


Normalt

Gädda


Normalt

Gös


Normalt

Öring


Normalt

Regnbåge


Normalt

Röding


Normalt

Lax


Normalt

Braxen


Normalt

Sik


Normalt

Ruda


Normalt

Id


Normalt

Lake


Normalt

Sarv


Normalt

Sutare


Normalt

Ål


Normalt

Färna


Normalt

Asp


Normalt

Gräskarp


Normalt

Karp


Normalt

Björkna


Normalt
 

Gula kortet Göteborg

Sportfiskarna har ända sedan 1919 arbetat för att det ska finnas ett bra fiske i rena vatten med friska fiskbestånd. Vårt mål är att utveckla ett långsiktigt hållbart sportfiske som är tillgängligt för alla.

Har ni frågor på specifika fiskekort, vilka regler som gäller, när korten börjar säljas etc etc, kontakta då respektive fiskeområde. iFiske.se har ingen lokalkännedom om regler och fiskeförhållanden etc. mer än vad som finns att tillgå på hemsidan.

Organisationsnummer: 802004-4288

Kundnummer: 3328, Område: 3386.

Kontaktpersoner

Sportfiskarna Region Väst

Sjölyckan 6, 416 55 Göteborg 
031-40 17 40 Öppetider: 08.00-16.00 vardagar. I övrig tid hänvisar vi till mail.
 eller  vid misstänkt tjuvfiske.  

Filer för nedladdning


Gula guiden

Mer infon om Gula Ligan

Fiskeområden i närheten av Gula kortet Göteborg

Kräftfiske Delsjöarna och Sisjön
Blå kortet Göteborg
Sävedalsvattnet Säveåns laxfiske
Lindomeån centrumsträckan
Jonseredsvattnet Säveåns laxfiske

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.