Hökensås Sportfiske AB

 

Hökensås

  Västra Götalands län och Jönköpings län / Tidaholm och Mullsjö kommun.

Tystnad, lugn och ro söks av många. Hökensås Sportfiske har sedan 1957 bedrivit sportfisketurism i området. Här på urbergsryggen Hökensås, ca 45 km nv om Jönköping och 15 km so om Tidaholm, finns stillheten.

Området har stark prägel av inlandsisens lämningar där mäktiga sandlämningar har format området med åsbildningar och dödisgropar. Många sjöar är kristallklara källsjöar, men här finns även skogstjärnar med mörkare vatten. Korpen är en karaktärsfågel i området där även storlom och svarthakedopping häckar, men även pärluggla, tjäder och knipa trivs. Naturen påminner om nedre Norrlands tallskogsområden med sitt karga formspråk.

Hökensås Sportfiske erbjuder fiske framförallt efter regnbåge, öring och i Sänksjön även röding. I huvudsak sätter vi ut regnbåge. Förhållandet 80% regnbåge och 20% öring är en balans vi försöker att hålla. I vissa sjöar förekommer även naturliga bestånd av bland annat gädda, abborre, mört och sutare.

Fisket bedrivs i huvudsak från land och vadning fungerar på de flesta platser. Det finns även bryggor vid några sjöar, varav två sjöar har handikappsanpassade bryggor. Det finns även möjlighet att hyra båt i fem sjöar på området.

Sjöarna är indelade efter fiskesätt - flugfiske, spinnfiske och mete. Några sjöar är kvoterade och är upplåtna endast för flugfiske, vissa är hyrsjöar och kan hyras för företag eller sällskap. Vintertid bedrivs pimpelfiske i samtliga kortsjöar, men inte i de kvoterade sjöarna eller hyrsjöarna.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Hökensås Sportfiske AB.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.

Fiskarter


Regnbåge


Rikligt

Abborre


Normalt

Gädda


Normalt

Öring


Normalt

Mört


Lite

Röding


Sällsynt

Bäckröding


Sällsynt

Sutare


Sällsynt
 

Hökensås Sportfiske AB

Logo Hökensås Sportfiske AB

Hökensås Sportfiske AB är ett helägt dotterbolag till Hushållningssällskapet Västra och grundades redan 1957. I mer än 60 år har vi erbjudit fiske året runt, efter öring och regnbåge, i 30 naturliga sjöar i unik vildmarksmiljö inom Hökensås naturreservat.

I bolaget finns fyra stycken fiskeområden; Baltak, Edsån, Hökensås och Tiveden. Det är olika fiskekort för respektive fiskeområde och fiskekort går att köpa på Hökensås hemsida eller direkt på iFiske. Fisken levereras från de egna odlingarna Källefall och Baltak.

Organisationsnummer: 556337-2902

Kundnummer: 1008, Område: 995.

Kontaktpersoner

Hökensås Sportfiske:
0502-230 00  

Filer för nedladdning


Områdeskarta

Fiskeområden i närheten av Hökensås Sportfiske AB

Baltak
Furusjön
Gravsjön
Mullsjön
Stråken

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län

Anslutna fiskeområden i Jönköpings län
 Din varukorg är tom.