Norrbottens län.
  • Haparanda SFK
  • Erik Nordlander

 
Norrbotten är Sveriges nordligaste och största län med 14 kommuner. Länet täcker ca en fjärdedel av landets yta. Norrbotten är verkligen en fiskares eldorado, här finns verkligen allt från vidsträckta fjäll, myrar, björk och tallskogar. Naturen är makalöst vacker och man kan utan bekymmer hitta sitt eget lilla smultronställe i tämligen orörd natur.
Norrbotten är mest känt för sitt fiske efter Harr, Lax, Öring och Röding. Antalet sjöar och strömmar är nästintill oändligt. Trots att länet är mest känt för sitt ädelfiske så har det blivit mer och mer populärt att åka upp i landet för att fiska bland annat Gädda.Populära fiskemetoder på sommaren är flugfiske och spinnfiske. På vintern och våren sätter det populära pimpelfisket igång först, och främst efter Röding.

Anslutna fiskeområden i Haparanda kommun

  Haparanda SFK
Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Haparanda SFK.

  Matkakoski Fiskeförening
Här säljer vi fiskekort online!Här säljer vi ej fiskekort

Fångstrapporter

Senaste fiskerapporterna Haparanda kommun 

Fiskeguider i Haparanda kommun

 Här hittar ni Guider och Instruktörer som är verksamma i Haparanda kommun. Många av dessa guider jobbar även som frilans guider i andra delar av landet och världen.
 Din varukorg är tom.