Laholms Kommun (Lagaleden)

  • Lagaleden inom Laholms kommun
 

Lägerplatser Lagaleden (Laholm)

  Hallands län / Laholm kommun.

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen i Småland ut till havet i Laholmsbukten. Du väljer själv hur lång sträcka du vill paddla. Har du ingen egen kanot finns det kanotuthyrning längs leden. Kanotuthyrarna erbjuder kanottransport till/från start eller målplats.

Oavsett vilken sträcka du väljer, väntar en fantastisk naturupplevelse. När du stilla och tyst glider fram på Lagan väntar en omväxlande natur och möjligheten att få se många vilda djur och ett rikt fågelliv.

Utmed Lagaleden finns ett 30-tal lägerplatser. De är utmärkta med skyltar som föreställer en kanot och ett tält.  På dessa finns sopställ, toalett, ved och på många ett övernattningsskydd. Ska du övernatta på lägerplatsen betalar du en avgift online via iFiske. Priset för en övernattning är 40:-/person i kanoten.

Hjörneredssjöarna

Ett omtyckt område att paddla i är Hjörneredssjöarna. Det är ett lugnt vatten och det finns massor med öar, att göra strandhugg på. Kanot finns också att hyra direkt vid Hjörneredssjöarna och i Ysbyhallen.

Samtliga kanotuthyrare förutom Ysbyhallen har hemsidor. Länkar finnsnedanför. Ysbyhallen når du på telefonnummer 0430-623 30.

Kanotuthyrare längs Lagan från norr till söder

 

Laholms Kommun (Lagaleden)

Organisationsnummer: 212000-1223

Logo Laholms Kommun (Lagaleden)

Laholms kommun ligger i sydligaste delen av landskapet Halland på gränsen mot såväl Skåne som Småland. Ån Lagan rinner genom kommunen i öst-västlig riktning.

Kundnummer: 3124, Område: 3141.

Kontaktpersoner

Laholms kommun, fritidsenheten växeltelefon 0430-150 00  

Fiskeområden i närheten av Laholms Kommun (Lagaleden)

Lagan, Hjörneredssjön
Lagan (Laholms Laxfiske)
Stensån
Smedjeån
Älvasjön

Anslutna fiskeområden i Hallands län
 Din varukorg är tom.