Laholms Kommun (Lagaleden)

  • Lagaleden inom Laholms kommun
 

Lägerplatser Lagaleden (Laholm)

  Hallands län / Laholm kommun.

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen i Småland ut till havet i Laholmsbukten. Du väljer själv hur lång sträcka du vill paddla. Har du ingen egen kanot finns det kanotuthyrning längs leden. Kanotuthyrarna erbjuder kanottransport till/från start eller målplats. Säsongen sträcker sig 1 maj - 30 september.

Oavsett vilken sträcka du väljer, väntar en fantastisk naturupplevelse. När du stilla och tyst glider fram på Lagan väntar en omväxlande natur och möjligheten att få se många vilda djur och ett rikt fågelliv.

Utmed Lagaleden finns ett 30-tal lägerplatser. De är utmärkta med skyltar som föreställer en kanot och ett tält.  På dessa finns sopställ, toalett, ved och på många ett övernattningsskydd. Ska du övernatta på lägerplatsen betalar du en avgift online via iFiske alt. kanotcheck. Priset för en övernattning är 50:-/person i kanoten. Ungdom under 14 år ingen avgift.

Hjörneredssjöarna

Ett omtyckt område att paddla i är Hjörneredssjöarna. Det är ett lugnt vatten och det finns massor med öar, att göra strandhugg på. Kanot finns också att hyra direkt vid Hjörneredssjöarna.

Samtliga kanotuthyrare har hemsidor. Länkar finns nedanför.

Kanotuthyrare längs Lagan från norr till söder

 

Laholms Kommun (Lagaleden)

Logo Laholms Kommun (Lagaleden)

Laholms kommun ligger i sydligaste delen av landskapet Halland på gränsen mot såväl Skåne som Småland. Ån Lagan rinner genom kommunen i öst-västlig riktning.

Organisationsnummer: 212000-1223

Kundnummer: 3124, Område: 3141.

Kontaktpersoner

Laholms kommun, fritidsenheten växeltelefon 0430-150 00  

Fiskeområden i närheten av Laholms Kommun (Lagaleden)

Lagan, Hjörneredssjön
Lagan (Laholms Laxfiske)
Stensån
Smedjeån
Älvasjön

Anslutna fiskeområden i Hallands län
 Din varukorg är tom.