Markaryds Kommun

 

Lägerplatser Lagaleden (Markaryd)

  Kronobergs län / Markaryd kommun.

Lagaleden

Lagaleden sträcker sig 150 km från sjön Bolmen ut till havet i Laholmsbukten. Du väljer själv hur lång sträcka du vill paddla. Har du ingen egen kanot finns det kanotuthyrning längs med leden. Kanotuthyrarna erbjuder kanottransport till/från start- eller målplats.

Oavsett vilken sträcka du väljer, väntar en fantastisk naturupplevelse. När du stilla och tyst glider fram på Lagan väntar en omväxlande natur och möjligheten att få se många vilda djur och ett rikt fågelliv.

Lägerplatser

Utmed Lagaleden finns ett 30-tal lägerplatser. De är markerade med skyltar som föreställer en kanot och ett tält. På dessa platser finns sopställ, toalett, ved och på många ett övernattningsskydd.

Ska du övernatta på en av lägerplatserna betalar du en avgift via iFiske.se  Priset för en övernattning är 40:-/person över 12 år.

 

Markaryds Kommun

Logo Markaryds Kommun

Markaryds kommun i Kronobegs län är belägen i sydvästra hörnet av Småland, på gränsen till Skåne och Halland. Kommunen erbjuder en skiftande och fängslande natur med ett rikt djurliv, storslagna skogar och inte minst viktigt, gott om fiskerika sjöar som ger en underbar kanotupplevelse.

Organisationsnummer: 212000-0654

Kundnummer: 3128, Område: 3145.

Kontaktpersoner

Markaryds kommuns
växel 0433 - 720 00  

Filer för nedladdning


Invasiva arter information

Fiskeområden i närheten av Markaryds Kommun

Lagan, Lokasjön, Getesjön m fl vatten
Vänneån, Grysshultasjön, Vännesjön och Ljungsjön
Vittsjö Nya FVOF
Hammarsjön, Lagaån
Sunnedamm

Anslutna fiskeområden i Kronobergs län
 Din varukorg är tom.