Gråbo SFF

 

Lilla Lövsjön

  Västra Götalands län / Lerum kommun.

Uppdatering om läget kring näckrosor – 2023-09-04

Nu har klubben röjt näckrosor från Badviken bort till Grillplatsen också.

Uppdatering om läget kring näckrosor – 2023-08-14

Klubben har nu röjt de populäraste fiskeplatserna från näckrosor och vi anser att det nu är fullt möjligt att fiska från land på ett bra sätt. Alla platser är inte röjda och vi planerar att göra ytterligare insatser under augusti månad. 

Viktig information gällande näckrosor i Lilla Lövsjön – 2023-08-05

Just nu råder en situation i Lilla Lövsjön där det är begränsade möjligheter att bedriva effektivt fiske från land på grund av att näckrosorna som breder ut sig i sjön. Detta är tyvärr ett problem som har eskalerat avsevärt de senaste åren.

Vi vill informera våra kortgäster om att klubben tar detta problem på största allvar. Därför hade vi innan midsommar en arbetsdag där vi röjde näckrosor för att möjliggöra landfiske under juli och augusti. Tyvärr gav inte detta önskat resultat. Merparten av näckroserna hade vid tillfället för arbetsdagen inte börjat att skjuta upp, vilket så klart bidrog till att röjningen inte blev tillräckligt effektiv. Föreningen planerar att göra en andra röjning nu i augusti. Vi kommer att lägga upp info här på iFiske när detta är gjort.

Vi vill även påpeka att vi är en ideell förening och inte ett vinstdrivande företag, vilker gör att det finns begränsningar kring vilka och hur snabbt vi kan vidta åtgärder. Av samma skäl är det extra problematiskt att göra åtgärder så här i semestertider. Men självklart ska vi som klubb, och som vissa kortgäster har påpekat här på iFiske, tydligt kommunicera ut om det finns omständigheter som begränsar fiskemöjligheterna i sjön. Så om du som har löst fiskekort under juli månad och fram till nu, och som upplevde att näckroserna kraftigt begränsade din möjlighet att fiska från land, så ber vi dig att ta kontakt med föreningen via mail för att diskutera eventuell kompensation. Mailadressen finner du via länk här på iFiske. Detta gäller så klart inte dig som löste flytringskort för angiven period.

 

Lilla Lövsjön är ett ”put and take”-vatten med regnbåge ämnat endast för flugfiske. Gräskarp och öringen är fredad i Lilla Lövsjön.

Sjön ligger några kilometer norr om Gråbo och här har man möjlighet att fiska i en vacker omgivning där naturupplevelsen står i centrum. Lilla Lövsjön erbjuder ett flertal fina vadningsställen och har även ett par sandstränder. Sjön har ett mycket rikt insektsliv med bl.a. Sjösandslända (Ephemera Vulgata), Vassländor och många olika arter av Nattsländor. 

Här finns ett vindskydd för den som vill övernatta och ett par iordningställda eldplatser.

Vem som helst får lösa fiskekort till Lilla Lövsjön.

 Inom området finns ett eller flera tillgänglighetsanpassat fiskevatten. För mer information, se fiskeområdets karta där dessa punkter är utmärkta eller kontakta Gråbo SFF.
 I området finns ett eller flera "put-and-take"-fiskevatten med inplanterad ädelfisk.
 Fritt fiske för barn och ungdomar till och med en ålder av 15 år.
 Endast i sällskap med en målsman/vuxen/person som har giltigt fiskekort (på dennes kvot)
 Dock gäller 2 st regnbågar per kort.

Fiskarter


Regnbåge


Rikligt

Abborre


Normalt

Öring


Lite
 

Gråbo SFF

Logo Gråbo SFF

Gråbo Sportfiske och Fiskevårdsförening (Gråbo SFF) är en liten ideell förening som består av fiskeintresserade personer i Gråbo med omnejd.

Föreningen bildades 1977 och är ansluten till Sveriges Sportfiske och Fiskevårdsförbund och har som syfte att genom avtal med fiskerättsinnehavare (LFVO) bereda medlemmar och allmänheten tillfälle till sportfiske i dessa sjöar.

Lövsjöarnas Fiskevårdsområdesförening (LFVO) är den organisation som förvaltar fiskerättigheterna inom fiskevårdsområdet.

 

Organisationsnummer: 857209-3279

Kundnummer: 292, Område: 251.

Kontaktpersoner

Christopher Nävås:

0730 - 33 51 50  

Filer för nedladdning


L_Lovsjon_-_Karta_220530.pdf

L_Lovsjon_-_Fiskeregler_221024.pdf

L_Lovsjon_-_Riktlinjer_for_Catch_and_Release_221024.pdf

Fiskeområden i närheten av Gråbo SFF

Stora Lövsjön, Gärdsjön m fl sjöar
Abborresjön, Böljesjön, Ottersjön, Stora Kroksjön
Säveåns Övre
Lerums Strömfiske
Lerums Sportfiske&Fiskevårdsförening Medlemskap

Anslutna fiskeområden i Västra Götalands län
 Din varukorg är tom.